Suroviny
- hovězí maso (karabáček) 2 kg
- hovězí vývar 2 litry
- máslo 250 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Maso osolte a opepřete po celé jeho ploše. Zprudka zatáhněte přímo na rozpálených uhlících, případně na rozpálené pánvi.
- Vložte do pekáče, podlijte vývarem a při teplotě 120 °C pečte pod pokličkou 12 hodin.
- Natrhejte a promíchejte s kousky másla. Podávejte buď jen tak, nebo s bramborákem, jak to mají nejraději v Kantýně.
PRIMA TIP: Trhané maso můžete použít třeba do mexických tacos, zabalit ho do tortilly ve stylu burrito nebo ho servírovat s pečenou či dušenou zeleninou a kukuřičnou polentou nebo bramborovou kaší.
Geniální trhané hovězí maso z Kantýny Zdroj: Milujeme dobré maso
Milujeme dobré maso
V restauracích a prodejnách, které spadají pod gastronomickou skupinu Ambiente, pracují s masem rádi. A o své znalosti a recepty se nebojí podělit. Na webu www.milujemedobremaso.cz najdete zajímavé články o mase i návody, jak ho nejlíp připravit, od špičkových kuchařů z Lokálu, Naše maso, Kantýny, Kuchyně a dalších podniků Ambiente.
Vyzkoušejte i další recepty s trhaným masem