Milujeme dobré maso

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny

Moje hodnocení
5x

Vláčné i křupavé zároveň – to je trhané hovězí z Kantýny. Zástupce šéfkuchaře Pavel Brichzin se s námi podělil o pár triků, jak si tuhle delikatesu upéct doma.

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opepřete po celé jeho ploše. Zprudka zatáhněte přímo na rozpálených uhlících, případně na rozpálené pánvi.
  2. Vložte do pekáče, podlijte vývarem a při teplotě 120 °C pečte pod pokličkou 12 hodin.
  3. Natrhejte a promíchejte s kousky másla. Podávejte buď jen tak, nebo s bramborákem, jak to mají nejraději v Kantýně.
PRIMA TIP: Trhané maso můžete použít třeba do mexických tacos, zabalit ho do tortilly ve stylu burrito nebo ho servírovat s pečenou či dušenou zeleninou a kukuřičnou polentou nebo bramborovou kaší.

Milujeme dobré maso

V restauracích a prodejnách, které spadají pod gastronomickou skupinu Ambiente, pracují s masem rádi. A o své znalosti a recepty se nebojí podělit. Na webu www.milujemedobremaso.cz najdete zajímavé články o mase i návody, jak ho nejlíp připravit, od špičkových kuchařů z Lokálu, Naše maso, Kantýny, Kuchyně a dalších podniků Ambiente.

Vyzkoušejte i další recepty s trhaným masem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milujeme dobré maso


Přečtěte si také

Recepty