reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Trhané vepřové maso
Autor: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce Trhané vepřové maso

Trhané vepřové maso

Hodnoceno: 0x
Šťavnaté sendviče s trhaným vepřovým vás potěší kdykoliv, k večeři, na výletě, na pikniku... Zbylé maso zamrazte a později použijte do wrapů, tacos nebo plněných brambor.
nad 2 hodiny
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. V POMALÉM HRNCI: V míse smíchejte papriku, pepř, chilli, cibuli, česnek, hořčici, javorový sirup a sůl. Maso nakrájejte na velké kousky, obalte je v koření a vložte do pomalého hrnce. Přilijte jablečný mošt a ocet a vařte 8 hodin na nízkém stupni, dokud maso nezměkne.
  2. Upečené maso natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna, vraťte ho zpět do pomalého hrnce a nechte 15 minut prohřát.
  3. Trhané maso podávejte v bulce se salátem Coleslaw.
  4. V TROUBĚ: Troubu předehřejte na 150 °C. V míse smíchejte papriku, pepř, chilli, cibuli, česnek, hořčici, javorový sirup a sůl. Maso nakrájejte na velké kousky, obalte je v koření a vložte do velkého žáruvzdorného hrnce. Přilijte jablečný mošt a ocet, přiklopte a pečte v troubě zhruba 4 hodiny, dokud maso nezměkne.
  5. Upečené maso natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna, vraťte ho zpět do pomalého hrnce a nechte 15 minut prohřát.
  6. Trhané maso podávejte v bulce se salátem Coleslaw.

 

Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce Foto:

Olivia Andrews

Díky receptům z této kuchařky můžete rodinu i přátele jednoduše a zároveň stylově nasytit zdravými a výživnými pokrmy.

Každý recept je vymyšlený tak, aby ho bylo možné připravit i ve dnech, kdy zrovna nemáte příliš mnoho času na vaření. Stačí ráno vložit suroviny do pomalého hrnce, a když se večer vrátíte domů, váš byt bude naplněný vůní dobrého jídla. Navíc díky pomalé přípravě můžete z potravin získat výrazně víc živin i zdraví prospěšných látek.

100 receptů je vždy popsáno ve dvou variantách – jedna je určená pro pomalý hrnec, podle druhé ten samý pokrm můžete připravit i bez něj na sporáku či v troubě.

Nakladatelství Omega, 499 Kč

reklama

reklama