Suroviny
- uzená mletá paprika 1 lžíce
- čerstvě mletý bílý nebo černý pepř 1 lžička
- chilli vločky 1 lžička
- mletá sušená cibule 1 lžička
- mletý sušený česnek 1 lžička
- prášková hořčice 1 lžička
- Javorový sirup 1 lžíce
- Sůl 2 lžičky
- vepřová plec bez kosti 1,5 kg
- jablečný mošt 250 ml
- jablečný ocet 3 lžíce
- salát Coleslaw a bulky na hamburgery k podávání
Postup přípravy
- V POMALÉM HRNCI: V míse smíchejte papriku, pepř, chilli, cibuli, česnek, hořčici, javorový sirup a sůl. Maso nakrájejte na velké kousky, obalte je v koření a vložte do pomalého hrnce. Přilijte jablečný mošt a ocet a vařte 8 hodin na nízkém stupni, dokud maso nezměkne.
- Upečené maso natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna, vraťte ho zpět do pomalého hrnce a nechte 15 minut prohřát.
- Trhané maso podávejte v bulce se salátem Coleslaw.
- V TROUBĚ: Troubu předehřejte na 150 °C. V míse smíchejte papriku, pepř, chilli, cibuli, česnek, hořčici, javorový sirup a sůl. Maso nakrájejte na velké kousky, obalte je v koření a vložte do velkého žáruvzdorného hrnce. Přilijte jablečný mošt a ocet, přiklopte a pečte v troubě zhruba 4 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Upečené maso natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna, vraťte ho zpět do pomalého hrnce a nechte 15 minut prohřát.
- Trhané maso podávejte v bulce se salátem Coleslaw.