Suroviny
- kuřecí prsa (s kostí - motýlek) 2 ks
- česnek 3 stroužky
- med 2 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
- hoisin omáčka (nebo ústřicová) 3 lžíce
- jarní cibulka 1 svazek
- olej 2 lžíce
- chilli vločky (posekaná feferonka)
- solamyl 1 lžička
- sůl
- sezamová semínka
Postup přípravy:
- Maso osolte a vložte kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymíchejte směs, kterou nalijte přes maso.
- Uzavřete a hrnec nastavte na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se krásně uvaří a zůstane šťavnaté. Poté maso vyjměte a na prkénku pomocí vidličky natrhejte na vlákna.
- Omáčku nalijte do pánve, přidejte solamyl rozmíchaný v 1 lžíci vody a svařte. Maso dejte do misky, přilijte omáčku a dobře promíchejte. Podávejte s rýží posypané zelenou částí cibulek, popř. sezamem.
Trhané kuřecí maso s medovo-česnekovou omáčkou z pomalého hrnce Zdroj: Andrea Motlíková
Máte rádi kuřecí maso? Uvařte si doma vlastní kung-pao podle videoreceptu:
Další recepty s kuřecím masem: