Andrea Motlíková

Trhané kuřecí maso s medovo-česnekovou omáčkou z pomalého hrnce

Moje hodnocení
4x

Příprava masa v pomalém hrnci je skvělá. Vše tam naskládáte a nemusíte prakticky nic řešit! Už víte, co budete o víkendu vařit? Sladko-slané kuře by za nás mělo zvítězit!

2 porce
180 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Maso osolte a vložte kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymíchejte směs, kterou nalijte přes maso.
  2. Uzavřete a hrnec nastavte na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se krásně uvaří a zůstane šťavnaté. Poté maso vyjměte a na prkénku pomocí vidličky natrhejte na vlákna.
  3. Omáčku nalijte do pánve, přidejte solamyl rozmíchaný v 1 lžíci vody a svařte. Maso dejte do misky, přilijte omáčku a dobře promíchejte. Podávejte s rýží posypané zelenou částí cibulek, popř. sezamem.

Máte rádi kuřecí maso? Uvařte si doma vlastní kung-pao podle videoreceptu:

Další recepty s kuřecím masem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty