Trhané kuřecí maso na paprice s těstovinami

Moje hodnocení
16x

Milujete kuře na paprice a přemýšlíte, jak si ho trochu vylepšit? Tato známá klasika se podává například s knedlíky, rýží, ale také s těstovinami. Tak proč ji nezkusit uvařit netradičně v trhané verzi třeba se špagetami? Věříme, že si pochutnáte.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
  2. Kuřecí kousky omyjte, osušte a osolte ze všech stran.
  3. V hluboké pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli.
  4. Poté přidejte kuřecí stehna a křídla a zatáhněte je ze všech stran.
  5. Přidejte passatu, vodu a mletou papriku, pánev zakryjte poklicí a na středním plameni duste 60–90 minut, maso by se mělo krásně sundavat od kosti.
  6. Nakonec přidejte smetanu a ještě chvilku poduste. Podle chuti dosolte.
  7. Stehna a křídla nyní vytáhněte, sundejte z nich kůží, oberte maso a vidličkou jej natrhejte.
  8. Natrhané maso vraťte do omáčky a smíchejte s uvařenými těstovinami.
  9. Servírujte dle chuti s nastrouhaným parmazánem posypané dýňovými semínky a ozdobené bazalkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty