Suroviny
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- cibule 1 menší / 1 velký kus
- kuřecí stehno 2 ks
- kuřecí křídla 2 ks
- voda 500 ml
- rajčatová passata 500 g
- mletá sladká paprika 2 lžičky
- smetana (rýžová ) 100 g
- těstoviny (špagety či jiné oblíbené těstoviny) 500 g
- parmazán (na posypání)
- bazalka (na ozdobu)
- dýňová semínka (na ozdobu)
- sůl
Postup přípravy
- Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
- Kuřecí kousky omyjte, osušte a osolte ze všech stran.
- V hluboké pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli.
- Poté přidejte kuřecí stehna a křídla a zatáhněte je ze všech stran.
- Přidejte passatu, vodu a mletou papriku, pánev zakryjte poklicí a na středním plameni duste 60–90 minut, maso by se mělo krásně sundavat od kosti.
- Nakonec přidejte smetanu a ještě chvilku poduste. Podle chuti dosolte.
- Stehna a křídla nyní vytáhněte, sundejte z nich kůží, oberte maso a vidličkou jej natrhejte.
- Natrhané maso vraťte do omáčky a smíchejte s uvařenými těstovinami.
- Servírujte dle chuti s nastrouhaným parmazánem posypané dýňovými semínky a ozdobené bazalkou.