Trhané kuřecí maso na paprice s těstovinami
Zdroj: Milluji
Trhané kuřecí maso na paprice s těstovinami
Zdroj:
Milluji
Milujete kuře na paprice a přemýšlíte, jak si ho trochu vylepšit? Tato známá klasika se podává například s knedlíky, rýží, ale také s těstovinami. Tak proč ji nezkusit uvařit netradičně v trhané verzi třeba se špagetami? Věříme, že si pochutnáte.
Postup přípravy
-
Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
-
Kuřecí kousky omyjte, osušte a osolte ze všech stran.
-
V hluboké pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli.
-
Poté přidejte kuřecí stehna a křídla a zatáhněte je ze všech stran.
-
Přidejte passatu, vodu a mletou papriku, pánev zakryjte poklicí a na středním plameni duste 60–90 minut, maso by se mělo krásně sundavat od kosti.
-
Nakonec přidejte smetanu a ještě chvilku poduste. Podle chuti dosolte.
-
Stehna a křídla nyní vytáhněte, sundejte z nich kůží, oberte maso a vidličkou jej natrhejte.
-
Natrhané maso vraťte do omáčky a smíchejte s uvařenými těstovinami.
-
Servírujte dle chuti s nastrouhaným parmazánem posypané dýňovými semínky a ozdobené bazalkou.
Trhané kuřecí maso na paprice s těstovinami 2
Zdroj: Milluji
Trhané kuřecí maso na paprice s těstovinami 2
Zdroj:
Milluji