zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Trhané kuřecí maso na paprice s těstovinami
Autor: Milluji Trhané kuřecí maso na paprice s těstovinami

Trhané kuřecí maso na paprice s těstovinami

Hodnoceno: 5x
Milujete kuře na paprice a přemýšlíte, jak si ho trochu vylepšit? Tato známá klasika se podává například s knedlíky, rýží, ale také s těstovinami. Tak proč ji nezkusit uvařit netradičně v trhané verzi třeba se špagetami? Věříme, že si pochutnáte.
do 2 hodin
4 porce

reklama

Postup

  1. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
  2. Kuřecí kousky omyjte, osušte a osolte ze všech stran.
  3. V hluboké pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli.
  4. Poté přidejte kuřecí stehna a křídla a zatáhněte je ze všech stran.
  5. Přidejte passatu, vodu a mletou papriku, pánev zakryjte poklicí a na středním plameni duste 60–90 minut, maso by se mělo krásně sundavat od kosti.
  6. Nakonec přidejte smetanu a ještě chvilku poduste. Podle chuti dosolte.
  7. Stehna a křídla nyní vytáhněte, sundejte z nich kůží, oberte maso a vidličkou jej natrhejte.
  8. Natrhané maso vraťte do omáčky a smíchejte s uvařenými těstovinami.
  9. Servírujte dle chuti s nastrouhaným parmazánem posypané dýňovými semínky a ozdobené bazalkou.

 

Trhané kuřecí maso na paprice s těstovinami
Autor: Milluji Trhané kuřecí maso na paprice s těstovinami

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)