reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu
Autor: akademiekvality.cz Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu

Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu

Hodnoceno: 4x
Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou.
nad 2 hodiny
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou paprikou. Pokud má maso vyšší tukovou vrstvu, několikrát ji nařízněte. Vložte maso do pekáče, který lze přiklopit, a podlijte moštem.
  2. Do pekáče přidejte oloupané a rozdrcené stroužky česneku a nasekanou cibuli. Pekáč přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 minut a poté snižte teplotu na 150 °C.
  3. Pečte ještě 4 hodiny nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem.
  4. Hotové maso vyjměte a vidličkou natrhejte na vlákna. Šťávu s česnekem a cibulí zredukujte, pokud to bude potřeba, a vmíchejte do masa.

Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu  Foto: Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu; foto: akademiekvality.cz

reklama