Suroviny
- vepřová plec 800 g
- jablečný mošt 250 ml
- česnek 2 stroužky
- cibule (menší ) 1 ks
- mletá uzená paprika 5 lžiček
- mletá pálivá paprika ( podle chuti)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou paprikou. Pokud má maso vyšší tukovou vrstvu, několikrát ji nařízněte. Vložte maso do pekáče, který lze přiklopit, a podlijte moštem.
- Do pekáče přidejte oloupané a rozdrcené stroužky česneku a nasekanou cibuli. Pekáč přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 minut a poté snižte teplotu na 150 °C.
- Pečte ještě 4 hodiny nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem.
- Hotové maso vyjměte a vidličkou natrhejte na vlákna. Šťávu s česnekem a cibulí zredukujte, pokud to bude potřeba, a vmíchejte do masa.