zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami
Autor: Regionální potravina Trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

Trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

Hodnoceno: 6x
Trhané maso je jednou z nejoblíbenějších příprav masa posledních let. A po právu. Lahodné šťavnaté chuti a jemné konzistenci se jen těžko odolává. Zvláště pokud maso správně dochutíte a nepodceníte ani přílohu. My jsme zvolili výtečné šťouchané brambory s houbami.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Vepřovou plec nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete a dobře vmasírujte oba druhy hořčice a protlak do masa. Nejlépe ho nechte přes noc odležet.
  2. Marinované maso dejte do trouby v pekáčku s trochou vody a pečte ho na 90 °C doměkka 5 až 6 hodin.
  3. Hodinu před dopečením masa dejte vařit oloupané a nakrájené brambory. 
  4. Cibuli a česnek nakrájejte najemno a zpěňte na vepřovém sádle, poté přidejte houby pokrájené na menší kousky. Směs hezky opečte a dochuťte solí a pepřem. 
  5. Vařené brambory přeceďte a rozšťouchejte. Nakonec vmíchejte směs cibule, česneku a hub. Ve šťouchaných bramborách můžete rozpustit ještě trochu vepřového sádla. Dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  6. Měkké maso vyndejte z trouby a můžete ho vidličkou natrhat. Výpek použijte jako šťávu k masu.

PRIMA TIP: Skvělou chuť šťouchaných brambor můžete ještě vylepšit ručně vyráběným kořením ZEGITA, které produkuje malá rodinná firma v Ostřetíně v Pardubickém kraji. Koření se připravuje z devíti druhů regionální zeleniny, která se pomalu suší a mixuje společně se solí. Díky tomu krásně dochutí polévky, omáčky, pomazánky i maso. Letos dostalo koření ZEGITA Original ocenění Regionální potravina v Pardubickém kraji. Více o jeho výjimečné chuti zjistíte na stránkách www.zegita.cz.

Trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami
Autor: Regionální potravina Trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami
Trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami
Autor: Regionální potravina Trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

reklama