Regionální potravina

Trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

Moje hodnocení
11x

Trhané maso je jednou z nejoblíbenějších příprav masa posledních let. A po právu. Lahodné šťavnaté chuti a jemné konzistenci se jen těžko odolává. Zvláště pokud maso správně dochutíte a nepodceníte ani přílohu. My jsme zvolili výtečné šťouchané brambory s houbami.

4 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vepřovou plec nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete a dobře vmasírujte oba druhy hořčice a protlak do masa. Nejlépe ho nechte přes noc odležet.
  2. Marinované maso dejte do trouby v pekáčku s trochou vody a pečte ho na 90 °C doměkka 5 až 6 hodin.
  3. Hodinu před dopečením masa dejte vařit oloupané a nakrájené brambory.
  4. Cibuli a česnek nakrájejte najemno a zpěňte na vepřovém sádle, poté přidejte houby pokrájené na menší kousky. Směs hezky opečte a dochuťte solí a pepřem.
  5. Vařené brambory přeceďte a rozšťouchejte. Nakonec vmíchejte směs cibule, česneku a hub. Ve šťouchaných bramborách můžete rozpustit ještě trochu vepřového sádla. Dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  6. Měkké maso vyndejte z trouby a můžete ho vidličkou natrhat. Výpek použijte jako šťávu k masu.

PRIMA TIP: Skvělou chuť šťouchaných brambor můžete ještě vylepšit ručně vyráběným kořením ZEGITA, které produkuje malá rodinná firma v Ostřetíně v Pardubickém kraji. Koření se připravuje z devíti druhů regionální zeleniny, která se pomalu suší a mixuje společně se solí. Díky tomu krásně dochutí polévky, omáčky, pomazánky i maso. Letos dostalo koření ZEGITA Original ocenění Regionální potravina v Pardubickém kraji. Více o jeho výjimečné chuti zjistíte na stránkách www.zegita.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty