Suroviny
- polohrubá mouka 300 g
- vejce 3 ks
- voda dle potřeby
- sůl
- drcený kmín 1/2 lžičky
- bylinky (hladkolistá petržel, pažitka)
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- hlávkové zelí 500 g
- řepkový olej (na smažení)
Postup přípravy
- Ve velké míse umíchejte řidší těstíčko z mouky, vajec a vody, kterou přidávejte dle potřeby. Osolte, můžete dochutit trochou drceného kmínu, případně přidat nasekané bylinky (hladkolistou petržel nebo pažitku).
- Zelí najemno nakrouhejte nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Můžete ho také hodit do mixéru a nahrubo rozsekat.
- Připravené zelí vmíchejte do těstíčka a přimíchejte také kypřicí prášek.
- Na pánvi rozpalte řepkový olej na středním plameni a smažte na něm z obou stran placky dozlatova.
- Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.
PRIMA TIP: Pokud si chcete dopřát, můžete do těsta před smažením přimíchat na drobné kostičky nakrájenou slaninu nebo nasekané škvarky. Případně i čerstvé bylinky, které najdete na zahradě. A pokud vám od oběda zbyla bramborová kaše, klidně ji přimíchejte do těsta.
Vyzkoušejte také skvělé cuketové placky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Šťavnaté cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipem