Zeleninové placky s jogurtovým dipem
Zdroj: Na talířek - Petra Novotná
Zeleninové placky s jogurtovým dipem
Zdroj:
Na talířek - Petra Novotná
Moje hodnocení
5x
Znáte ty situace, kdy v lednici zbývá už jen pár kousků zeleniny, která má svůj nejlepší čas za sebou. Nemůže být plesnivá nebo nahnilá, takové kousky zeleniny rovnou vyhazujte. Všechny ostatní zbytky můžete zadělat do naprosto bombastických placiček, které si děti zamilují.
1 porce
60 minut
Suroviny
mrkev
2 ks
Cuketa
1 ks
brambory
3 ks
Petržel
Vejce
3 ks
hladká mouka
100 g
plnotučné mléko
3 lžíce
Sůl
Pepř
Tymián
bílý jogurt (osolený a opepřený)
Postup přípravy
Všechny ingredience nastrouhejte do velké misky. Tohle můžete udělat vy nebo food procesor. Ten to zvládne levou zadní zhruba za dvě minuty.
Přidejte mouku, vajíčka a trochu mléka a pečlivě promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Potom osolte, opepřete a přidejte tymián.
Rozehřejte pánev s olivovým oleje a jakmile bude i olej horký, dávejte na něj malé placičky (zhruba lžíce směsi). Opečte z obou stran a když je vyndáte z pánve, pokládejte je na ubrousek, aby se vysál přebytečný tuk.
Servírujte spolu s jogurtovým dipem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.