Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zelňáky
Milovníci kysaného zelí, zkuste tradiční bramboráky vyšperkovat vláčným zelím a uvidíte, že si výtečné zelňáky ihned zamilujete. Kysané zelí je nejen zdroj živin a vitaminů, je to klasika české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. A kde je zelí, tam je také slanina nebo klobása a kmín. Pravě díky této kombinaci má řada jídel nezaměnitelnou, dokonalou chuť.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- moučnaté brambory 1 kg
- hladká mouka 200 g
- Kysané zelí 500 g
- Slanina 150 g
- Škvarky 100 g
- Vejce 4 ks
- Česnek 4 stroužky
- Majoránka 1 lžíce
- olej nebo sádlo na smažení
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na kostičky nakrájenou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nadrobno nakrájené zelí a škvarky, krátce poduste a nechte vychladnout.
- Oloupané syrové brambory nastrouhejte nahrubo, slijte přebytečnou vodu a promíchejte je s připraveným zelím, moukou, vejci, majoránkou. Dochuťte prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
- Smažte na oleji nebo na sádle dozlatova jako bramboráky.
OHNIVÝ KUŘE II
80 NOVÝCH ORIGINÁLNÍCH RECEPTŮ ZE SERIÁLU S VŮNÍ JÍDLA A CHUTÍ ŽIVOTA
Epizody z oblíbeného seriálu a hlavně recepty z něj v další knižní podobě – pro příznivce partičky z televizní obrazovky přichází druhý přírůstek do knihovny.
Najdete v něm 80 nových originálních receptů, od české klasiky známé i neznámé přes slovutné světové recepty až po pikantní asijské novinky. A otevřeno je i v cukrárně, Veroničiny žloutkové věnečky jsou prostě nepřekonatelné.
Pobavte se nejen u obrazovky, ale i v kuchyni a vyberte si z nabízené galerie receptů k snídani, obědu i večeři.
Vydává nakladatelství Euromedia / IKAR