Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
archiv Ohnivý kuře
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Zelňáky aneb tak trochu jiné bramboráky s kysaným zelím a škvarky

Zelňáky

Zelňáky Zdroj: kuchařka Ohnivý kuře II

  • Zavřít
Zelňáky

Zelňáky Zdroj: kuchařka Ohnivý kuře II

Moje hodnocení
43x

Milovníci kysaného zelí, zkuste tradiční bramboráky vyšperkovat vláčným zelím a uvidíte, že si výtečné zelňáky ihned zamilujete. Kysané zelí je nejen zdroj živin a vitaminů, je to klasika české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. A kde je zelí, tam je také slanina nebo klobása a kmín. Pravě díky této kombinaci má řada jídel nezaměnitelnou, dokonalou chuť.

4 porce
60 minut
česká
Seznam.cz banner

Suroviny

  • brambory (moučnaté brambory) 1 kg
  • hladká mouka 200 g
  • bílé kysané zelí (Kysané zelí) 500 g
  • slanina 150 g
  • škvarky 100 g
  • vejce 4 ks
  • česnek 4 stroužky
  • majoránka 1 lžíce
  • olej (nebo sádlo na smažení)
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)
Hromada skvělých receptů na placky a placičky

Hromada skvělých receptů na placky a placičky

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájenou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nadrobno nakrájené zelí a škvarky, krátce poduste a nechte vychladnout.
  2. Oloupané syrové brambory nastrouhejte nahrubo, slijte přebytečnou vodu a promíchejte je s připraveným zelím, moukou, vejci, majoránkou. Dochuťte prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
  3. Smažte na oleji nebo na sádle dozlatova jako bramboráky.

Zdroj receptu

archiv Ohnivý kuře

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky bramboráky placky kysané zelí zelňáky

Návrhy pro vás

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí Recepty

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou Sladké

Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Tikka masala z krůtího masa s domácím naanem – indická exotika na vašem stole Maso

Tikka masala z krůtího masa s domácím naanem – indická exotika na vašem stole

Vepřové na bramborách z jednoho pekáče – perfektní výsledek s minimálním úsilím Maso

Vepřové na bramborách z jednoho pekáče – perfektní výsledek s minimálním úsilím

Tang Yuan – tradiční čínské rýžové knedlíčky se sezamem a arašídy podávané v jasmínovém čaji podle Josefa Maršálka Sladké

Tang Yuan – tradiční čínské rýžové knedlíčky se sezamem a arašídy podávané v jasmínovém čaji podle Josefa Maršálka

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče Maso

Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče


Přečtěte si také

Recepty
Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Prostřeno!
Prostřeno: Karamelový cheesecake podle Honzy

Prostřeno: Karamelový cheesecake podle Honzy

Prostřeno!
Prostřeno: Domácí kančí paštika s brusinkami a cibulovým chlebem

Prostřeno: Domácí kančí paštika s brusinkami a cibulovým chlebem

Prostřeno!
Prostřeno: Brokolicový krém s krutonky

Prostřeno: Brokolicový krém s krutonky

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová panna ve slaném župánku se šťouchačkami s jarní cibulkou a chipsem

Prostřeno: Vepřová panna ve slaném župánku se šťouchačkami s jarní cibulkou a chipsem

Sladké
Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou

Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Nước chấm – univerzální vietnamská omáčka plná svěžesti a chuti

Nước chấm – univerzální vietnamská omáčka plná svěžesti a chuti

Soutěžící
Jan Reindl doma vaří každý druhý den

Jan Reindl doma vaří každý druhý den

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Sladké
Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou

Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou

Tang Yuan – tradiční čínské rýžové knedlíčky se sezamem a arašídy podávané v jasmínovém čaji podle Josefa Maršálka Sladké

Tang Yuan – tradiční čínské rýžové knedlíčky se sezamem a arašídy podávané v jasmínovém čaji podle Josefa Maršálka

Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři Sladké

Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Maso
Tikka masala z krůtího masa s domácím naanem – indická exotika na vašem stole

Tikka masala z krůtího masa s domácím naanem – indická exotika na vašem stole

Vepřové na bramborách z jednoho pekáče – perfektní výsledek s minimálním úsilím Maso

Vepřové na bramborách z jednoho pekáče – perfektní výsledek s minimálním úsilím

Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče Maso

Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče

Recepty
Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Vepřové na bramborách z jednoho pekáče – perfektní výsledek s minimálním úsilím Maso

Vepřové na bramborách z jednoho pekáče – perfektní výsledek s minimálním úsilím

Nápoje
Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Polévky
Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Předkrmy a chuťovky
Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce Předkrmy a chuťovky

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce

Sýrové krokety se žampiony – křupavá dobrota s krémovým srdcem, která zmizí ze stolu jako první Předkrmy a chuťovky

Sýrové krokety se žampiony – křupavá dobrota s krémovým srdcem, která zmizí ze stolu jako první

Recepty
Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Sladké
Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Thajská kimchi-ananasová smažená rýže s kuřecím masem a kešu Recepty

Thajská kimchi-ananasová smažená rýže s kuřecím masem a kešu

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Sledujte předvolební duel Rakušana a Okamury: Je Česko bezpečné a jak podporovat Ukrajinu? Ukrajinci cílí na ropnou infrastrukturu Ruska. Hrozí Moskvě kolaps ekonomiky? Papírny Větřní na Českokrumlovsku po více než 150 letech končí. Stovky lidí přijdou o práci

prima-zeny

Věrní se chytli teorie, kterou rozvířila zrádkyně Bára. Ondřej je podle nich synem Kateřiny Ďábelskou hru opustili další dva věrní. Vojtěch Kotek představil nového Zrádce První tři vyřazení ze Zrádců jsou zpět. Hráči rozhodli, kteří dva se vrátí a kdo skončí definitivně

prima-zoom

Voperovali mu do oka zub a začal vidět Ruský vrtulník šel v plamenech k zemi. Jeho sestřelení ukrajinským dronem zachytila kamera Muž s nejdelšími nehty na světě by byl bez manželky v háji. Pěstuje je 34 let, jsou delší než žirafa

prima-fresh

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou Nước chấm – univerzální vietnamská omáčka plná svěžesti a chuti

prima-cool

Simpsonovi ve filmu 2 mají datum premiéry Další miliardový hit? Nový trailer Zootropolisu 2 představuje nástupce scény s lenochodem Fotr na tripu, díl 1: Svačinka pro jeleny, národní jídlo i hučící Niagara

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Zapomenutá lesní pochoutka: Opražené bukvice nahradí mandle i kávu Přelom září a října přinese první mráz i sníh. Sbírat houby prošlé mrazem? Říjen na zahradě: Zasaďte tulipány, skliďte dýně a připravte růže na zimu

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.