Na skok v kuchyni

Zeleninový salát se smaženým kuřetem v medové omáčce

Moje hodnocení
1x

Tip na lehký pokrm, který vás skvěle zasytí a je ideální pro letní večeři? Za nás je to tento salát se smaženým kuřecím prsem a lahodnou medovou omáčkou. Pokud ale neholdujete obalování, můžete si maso připravit i bez těstíčka.

2 porce
45 minut

Kuřecí maso:

Omáčka:

Postup přípravy:

  1. Nejdříve si připravte kuřecí maso. Prso rozdělte na 2 nebo 3 plátky. Všechny plátky z obou stran osolte, opepřete a okořeňte kořením na kuře.
  2. Poté plátky obalte v mouce, rozkvedlaném vajíčku a panko strouhance. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce přepuštěného másla a osmažte na něm kuřecí maso dozlatova.
  3. Do hluboké misky dejte mix salátů, přidejte na plátky nakrájené ředkvičky, na čtvrtky nakrájená cherry rajčata a na kousky nakrájenou okurku.
  4. Vše lehce zakápněte olivovým olejem a balzamikovým krémem. Salát lehce promíchejte. Do rendlíku dejte med, sójovou omáčku a nadrobno nakrájený česnek.
  5. Vše nechte na mírném plameni rozpustit. Nakonec přidejte balzamikový krém a sezam a promíchejte.
  6. Na salát naservírujte na cca 1–2 cm nakrájené kuřecí maso, které polijte medovo-balzamikovou omáčkou.

Další recepty na skvělé saláty s kuřetem najdete na webu:

Nebo si připravte klasický Caesar salát podle videoreceptu, a když vám zbyde doma kuřecí maso, můžete ho do něj přidat:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty