redakce Prima FRESH

Teplý jarní kuřecí salát

Moje hodnocení
14x

No tak tohle je přesně to pravé, co s příchodem teplejšího počasí chcete jíst. Svěžest sama, spousta „zeleného“, zdravý olej, ale i kousky jemného, šťavnatého kuřátka. A příprava zatepla je nevšední a dodá salátu spolu s kousky pečiva charakter lehkého jídla. Super.

2 porce
30 minut
americká

Suroviny

Zálivka

  • šalotka (nebo 1/4 červené cibule, nastrouhaná) 1 ks
  • bílý jogurt (plnotučný ) 125 g
  • ocet (kvasný ) 1 lžíce nebo podle chuti
  • cukr (případně trocha )

Postup přípravy

  1. Nejprve promíchejte přísady na zálivku, osolte, opepřete a případně trochu oslaďte, znovu promíchejte a dejte stranou.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Kousky pečiva rozložte na plech, zakapejte olejem, posypte tymiánem, lehce je osolte a opepřete. Promíchejte, aby bylo vše rovnoměrně pokryté, a pečte 10 až 15 minut, občas promíchejte, až budou kousky pečiva tmavě zlaté a křupavé. Na posledních 10 minut vmíchejte k pečivu natrhané kuřecí maso, aby se prohřálo.
  3. Rozehřejte těžkou litinovou nebo grilovací pánev a nasucho na ní opražte půlky salátových srdíček, až se hezky připečou a začnou zavadat. Navrstvěte do mísy spolu s opečeným pečivem a masem. Zakapejte zálivkou, posypte pažitkou a podávejte.

PRIMA TIP: Kromě skvělé chuti a zajímavosti je salát i výborným způsobem, jak využít i starší gumovité pečivo, které se upeče krásně dokřupava a nenasává tolik oleje. A samozřejmě zužitkujete i zbylé pečené kuře. Jídlo stejně objevné jako šetrné.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty