Najděte si recept
Na co máte chuť?

Teplý jarní kuřecí salát
No tak tohle je přesně to pravé, co s příchodem teplejšího počasí chcete jíst. Svěžest sama, spousta „zeleného“, zdravý olej, ale i kousky jemného, šťavnatého kuřátka. A příprava zatepla je nevšední a dodá salátu spolu s kousky pečiva charakter lehkého jídla. Super.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
Zálivka:
- šalotka (nebo 1/4 červené cibule), nastrouhaná 1 ks
- plnotučný bílý jogurt 125 g
- kvasný ocet 1 lžíce nebo podle chuti
- případně trocha cukru
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve promíchejte přísady na zálivku, osolte, opepřete a případně trochu oslaďte, znovu promíchejte a dejte stranou.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Kousky pečiva rozložte na plech, zakapejte olejem, posypte tymiánem, lehce je osolte a opepřete. Promíchejte, aby bylo vše rovnoměrně pokryté, a pečte 10 až 15 minut, občas promíchejte, až budou kousky pečiva tmavě zlaté a křupavé. Na posledních 10 minut vmíchejte k pečivu natrhané kuřecí maso, aby se prohřálo.
- Rozehřejte těžkou litinovou nebo grilovací pánev a nasucho na ní opražte půlky salátových srdíček, až se hezky připečou a začnou zavadat. Navrstvěte do mísy spolu s opečeným pečivem a masem. Zakapejte zálivkou, posypte pažitkou a podávejte.
PRIMA TIP: Kromě skvělé chuti a zajímavosti je salát i výborným způsobem, jak využít i starší gumovité pečivo, které se upeče krásně dokřupava a nenasává tolik oleje. A samozřejmě zužitkujete i zbylé pečené kuře. Jídlo stejně objevné jako šetrné.