Teplý jarní kuřecí salát

Moje hodnocení
4x

No tak tohle je přesně to pravé, co s příchodem teplejšího počasí chcete jíst. Svěžest sama, spousta „zeleného“, zdravý olej, ale i kousky jemného, šťavnatého kuřátka. A příprava zatepla je nevšední a dodá salátu spolu s kousky pečiva charakter lehkého jídla. Super.

2 porce
30 minut
americká

Suroviny

  • světlé pečivo, natrhané na větší kousky 100 g
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 2 lžíce
  • čerstvé lístky tymiánu 1 vrchovatá lžička
  • grilované kuře (nebo zbylé pečené kuře), maso natrhané na vlákna 1/2 ks
  • římský salát Little Gem, rozkrojený na poloviny 3 srdíčka
  • nakrájená pažitka
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Zálivka

  • šalotka (šalotka (nebo 1/4 červené cibule), nastrouhaná) 1 ks
  • plnotučný bílý jogurt 125 g
  • kvasný ocet 1 lžíce nebo podle chuti
  • případně trocha cukru

Postup přípravy

  1. Nejprve promíchejte přísady na zálivku, osolte, opepřete a případně trochu oslaďte, znovu promíchejte a dejte stranou.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Kousky pečiva rozložte na plech, zakapejte olejem, posypte tymiánem, lehce je osolte a opepřete. Promíchejte, aby bylo vše rovnoměrně pokryté, a pečte 10 až 15 minut, občas promíchejte, až budou kousky pečiva tmavě zlaté a křupavé. Na posledních 10 minut vmíchejte k pečivu natrhané kuřecí maso, aby se prohřálo.
  3. Rozehřejte těžkou litinovou nebo grilovací pánev a nasucho na ní opražte půlky salátových srdíček, až se hezky připečou a začnou zavadat. Navrstvěte do mísy spolu s opečeným pečivem a masem. Zakapejte zálivkou, posypte pažitkou a podávejte.

PRIMA TIP: Kromě skvělé chuti a zajímavosti je salát i výborným způsobem, jak využít i starší gumovité pečivo, které se upeče krásně dokřupava a nenasává tolik oleje. A samozřejmě zužitkujete i zbylé pečené kuře. Jídlo stejně objevné jako šetrné.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty