Suroviny
- máslo 50 g
- cibule (nakrájená najemno) 1 ks
- sušené meruňky (nakrájené najemno) 8 ks
- šafrán malá špetka
- citronová kůra 1
- med 2 lžíce
- červená curry pasta 2 lžíce
- bílé víno (suché) 200 ml
- majonéza 8 lžic
- řecký jogurt 8 lžic
- celé kuře (bez kostí, kůže a na kousky) 450 g
- koriandr (posekaný) 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Ostatní ingredience
- červená paprika (na proužky) 1 ks
- chilli papričky (bez semínek a na proužky) 1 ks
- arašídy (nesolené, pokrájené) 50 g
- rukola
Postup přípravy
- Rozpusťte máslo v rendlíčku, přidejte cibuli a restujte dosklovata asi 5 minut. Přidejte meruňky, šafrán, kůru, med, kari pastu a víno.
- Vařte odkryté asi 25 minut, směs by měla mít konzistenci tekutějšího chutney. Nechte vychladnout.
- Smíchejte majonézu s jogurtem, přidejte kuře a vychladnout kari směs. Promíchejte, přidejte koriandr a dochuťte.
- Servírování: Smíchejte červenou papriku, chilli papričku, jarní cibulku a arašídy. Kuřecí směs rozdělte na talíře, zasypejte "papričkovým salátem" a doplňte rukolou s trochou koriandru.