Kuřecí salát s mangem v housce

Moje hodnocení
3x

Tento lehký a svěží salát pochází z dílny Pinch of Nom a stejně jako všechny ostatní recepty této nenápadné britské dvojice zažívá fenomenální úspěch. Právem. Připravte ho s sebou na piknik nebo si ho zabalte do krabičky do práce.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • uvařené, upečené nebo ugrilované kuřecí maso natrhané na kousky 450 g
  • odlehčená majonéza 120 ml
  • zralé mango (nebo 2 broskve), nakrájené na plátky 1 ks
  • nadrobno nakrájená jarní nebo běžná cibule 1 hrst
  • cukr krupice 1 lžička
  • nakrájené čerstvé bylinky, např. bazalka, rukola... 3 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Všechny přísady vyjma bylinek promíchejte v míse a dejte vychladit. Těsně před podáváním vmíchejte bazalku, rukolu či jiné bylinky.
  2. Salátem naplňte rozkrojenou housku, croissant nebo jiné čerstvé pečivo, ale můžete ho i zabalit do wrapu nebo podávat jako klasický salát. V ledničce ho uchováte až 3 dny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty