Suroviny
- kuřecí maso (uvařené, upečené nebo ugrilované,natrhané na kousky) 450 g
- majonéza (odlehčená ) 120 ml
- mango (zralé nebo 2 broskve, nakrájené na plátky) 1 ks
- cukr krupice 1 lžička
- bylinky (nakrájené čerstvé bylinky, např. bazalka, rukola...) 3 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Všechny přísady vyjma bylinek promíchejte v míse a dejte vychladit. Těsně před podáváním vmíchejte bazalku, rukolu či jiné bylinky.
- Salátem naplňte rozkrojenou housku, croissant nebo jiné čerstvé pečivo, ale můžete ho i zabalit do wrapu nebo podávat jako klasický salát. V ledničce ho uchováte až 3 dny.
Kuřecí salát s mangem v housce Zdroj: Marek Kučera