Zahřejte se skvělým thajským jídlem z Jungle Curry

Teploty klesají a přichází čas na zahřívací jídla, která oplývají voňavým kořením a příjemnou pikantností. Ano, mluvíme tady o curry!

A právě curry má přímo v názvu restaurace Jungle Curry z pražských Vršovic. Našli byste ji tam ale jen stěží, takhle restaurace funguje jako on-line projekt, který spadá pod jinou známou restauraci Jam and co. Majitelé, jedním z nichž je i hudebník Mike Trafik, jsou velkými milovníky všech druhů curry, do konceptu jejich restaurace to ale úplně nezapadalo, protože chtěli nabízet širokou škálu curry a už by jim nezbyl prostor na jiná jídla, která chtěli v Jam and Co. nabízet. Proto se rozhodli pro unikátní projekt, který funguje pouze virtuálně na objednávku s dovozem. Spojili se se službou Dáme jídlo v exkluzivní spolupráci, díky které lze doručit jídlo i do širší než běžné vzdálenosti.

Díky tomu jsem si mohla objednat speciální curry zásilku, i když bydlím na druhém konci Prahy. Pravdou je, že doručení trvalo asi hodinu, ale s tím jsem dopředu počítala. A přesto pokrmy dorazily teplé. Ocenila jsem, že přílohy byly zabalené zvlášť, takže se nerozmáčely v omáčce.

V nabídce Jungle curry jsou žlutá, červená i zelená thajská curry, které doplňují pannang a massaman curry. Vybírat lze jídla s hovězím či kuřecím masem, krevetami nebo bezmasou veggie variantu. Ke curry můžete zvolit rýži nebo rýžové nudle.

V mé objednávce nechybělo Žluté curry veggie (209 Kč), v kterém byly kousky smaženého tofu a spousta zeleniny. Omáčka byla krémová díky kokosovému mléku a jemně pikantní. Jako přílohu jsem zvolila jasmínovou rýži, která je v ceně.

Červené curry bývá mojí nejčastější volbou, když se rozhoduji, kterou barvu zvolit :) Je to takový zlatý střed (zatímco žluté bývá jemnější a zelené už je hodně ostré). Takže jsem vybrala Red Jungle curry s krevetami (259 Kč) a opět s rýží. Omáčka nebyla tak ostrá, jak jsem očekávala, ale byla velmi dobrá a dobře dochucená, krásně v ní hrály svěží kafirové listy. Kromě 7 velkých krevet v ní byla i spousta zeleniny připravené krásně dokřupava.

Poslední položkou v mé objednávce bylo Massaman curry s hovězím masem (239 Kč) s rýžovými nudlemi. Zajímavostí je, že server CNNGo tohle jídlo v roce 2011 vyhlásil jako nejchutnější jídlo světa. Massaman curry je oblíbené thajské jídlo, které má ale chuťové kořeny v arabské a indické kuchyni. Omáčka je velmi jemná, nepálivá a lehce nasládlá. Kromě kokosového mléka je v ní cítit tamarind. Porce hovězího masa byla velkorysá a maso bylo krásně měkké.

Pokud vás studený vítr trochu pocuchá a budete mít pocit, že potřebujete zahřát a utěšit, můžu vám doporučit výtečné hřejivé jídlo z Jungle Curry. Je vidět, že majitelé tento projekt spustili z lásky k thajskému curry a snaží se jeho slávu šířit dál. Objednejte si ho exkluzivně na Dáme jídlo a užijte si thajskou hostinu hezky doma v teple.

Jungle Curry

  • Objednávat z kompletního menu na Dáme jídlo můžete ZDE.

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty