Speciály

Výběr receptů na oblíbenou dýňovou polévku

Dýně už v našich kuchyních zdomácněly – a nepochybně je nejoblíbenějším receptem z nich právě úžasná krémová polévka. Je to přímo ztělesněný podzim na talíři: sytá oranžová barva, výrazná vůně a hřejivá chuť zdůrazněná různým kořením.

Základem je samozřejmě dýně – kromě té obří halloweenské, která se na vaření příliš nehodí, můžete použít vlastně všechny druhy. Někdo nedá dopustit na dýni Hokkaido, která se jako jediná nemusí loupat a chutná trochu jako jedlé kaštany. Výborná je třeba i máslová (butternut), která má tvar hrušky a velmi jemnou, ale přitom plnou chuť. A zkuste i muškátovou, která má velmi příjemnou vůni.

K dochucení polévky se hodí i výraznější koření a další ingredience, například zázvor, kari, pomerančová šťáva, koriandr nebo kokosové mléko.

Vybrali jsme pro vás spoustu nových receptů na dýňovou polévku a vy si tak můžete najít tu nejlepší přesně podle vaší chuti!

Recepty