Suroviny
- klobása chorizo (75 g na ozdobení) 225 g
- cibule 2 ks
- mletá uzená paprika 1 lžíce
- dýně (dužina) 1 kg
- vývar (kuřecí nebo zeleninový) 900 ml
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte kostičky klobásy, až začne vytékat tuk. Přidejte najemno nasekanou cibuli a restujte asi 5 minut na střední teplotě, dokud nebude měkká. Vmíchejte uzenou papriku a dobře míchejte, aby se vše spojilo. Potom přidejte dýni a vývar, přiveďte do varu, pak snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte 30–40 minut nebo dokud nebude dýně měkká.
- Sundejte hrnec z plotny a polévku rozmixujte dohladka – buďto v mixéru, nebo tyčovým mixérem. Ochuťte solí a namletým černým pepřem.
- Před podáváním opečte na pánvi klobásu, kterou jste si nechali na ozdobení, dokud z ní nebude vytékat tuk. Naběračkou rozdělte polévku do hrnků nebo servírovacích misek, povrch posypte osmaženou klobáskou, pokapejte trochou vypečeného oleje, posypte trochou namletého pepře a podávejte.