Suroviny
- dýně (bez semínek) 1 ks
- pórek (na plátky) 1 ks
- česnek (nakrájený) 1 stroužek
- fenykl (očištěný a nakrájený na plátky) 1 bulva
- zázvor (oloupaného a nakrájeného)
- oregano
- bobkový list 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- Kokosový olej 1 lžíce
- drůbeží vývar 1,2 litru
- smetana (kokosová) 250 ml
- citronová šťáva 1 lžička
- kajenský pepř špetka
- sůl
- mák
- čerstvě namletý pepř
Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte papírem na pečení. Řezné plochy dýně potřete olejem a řezem dolů položte na plech. Dýni pečte asi 50 minut až 1 hodinu, až bude na vpich vidličky měkká. Nechte ji vychladnout, abyste s ní mohli manipulovat, pak ji vydlabejte a dužinu dejte stranou.
- V hrnci rozehřejte na středním plameni oba druhy oleje a osmažte plátky pórku doměkka. Posypte oreganem, přidejte česnek, smažte půl minuty, pak přidejte fenykl a zázvor. Smažte asi 5 minut, až fenykl zvláční a zázvor se rozvoní. Pak přidejte dýni, bobkový list, vývar a vše osolte a opepřete.
- Na vyšším plameni uveďte polévku do varu a pak ji za častého promíchávání zlehka vařte asi 30 minut. Rozmixujte ji, vlijte většinu kokosové smetany dochucené citronovou šťávou a kajenským pepřem a vše spolu prohřejte. Zakápněte zbylou kokosovou smetanou a případně ozdobte mákem a jemnými lístky fenyklu.