návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dýňová polévka s fenyklem a zázvorem

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1,5 hodiny
Dýňová polévka s fenyklem a zázvorem
Autor: Marek Kučera Dýňová polévka s fenyklem a zázvorem
Hřejivé a sametové dýňové polévky jsou v posledních letech k nepřehlédnutí. Ze stále se rozrůstající rodiny receptů vybíráme jeden mimořádně chuťově bohatý.

Další nevšední recepty z dýně najdete v novém čísle časopisu prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte papírem na pečení. Řezné plochy dýně potřete olejem a řezem dolů položte na plech. Dýni pečte asi 50 minut až 1 hodinu, až bude na vpich vidličky měkká. Nechte ji vychladnout, abyste s ní mohli manipulovat, pak ji vydlabejte a dužinu dejte stranou.
  2. V hrnci rozehřejte na středním plameni oba druhy oleje a osmažte plátky pórku doměkka. Posypte oreganem, přidejte česnek, smažte půl minuty, pak přidejte fenykl a zázvor. Smažte asi 5 minut, až fenykl zvláční a zázvor se rozvoní. Pak přidejte dýni, bobkový list, vývar a vše osolte a opepřete.
  3. Na vyšším plameni uveďte polévku do varu a pak ji za častého promíchávání zlehka vařte asi 30 minut. Rozmixujte ji, vlijte většinu kokosové smetany dochucené citronovou šťávou a kajenským pepřem a vše spolu prohřejte. Zakápněte zbylou kokosovou smetanou a případně ozdobte mákem a jemnými lístky fenyklu.

Dýňová polévka s fenyklem a zázvorem  Foto: Dýňová polévka s fenyklem a zázvorem; foto: Marek Kučera