Krémová polévka s jablkem a dýní
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Krémová polévka s jablkem a dýní
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Podzimní kombinace místní zeleniny se nádherně propojí s chutí domácích jablek. O popularitě krémových polévek není třeba ani uvažovat, do našich receptářů vstoupily už dávno, ovšem tahle verze je kromě zjevné hedvábnosti taky pěkně razantní.
Postup přípravy
-
Nejprve připravte vývar. Oloupanou mrkev, pastinák a celer zalijte 1,5 litru studené vody, přidejte koření, uveďte do varu a na středním stupni vařte 45 až 60 minut. Pak vývar sceďte.
-
Mezitím rozehřejte troubu na 180 °C a rozložte do pekáčku nakrájené jablko, dýni, cibuli a česnek. Zakapejte olivovým olejem, přidejte bylinky a pečte asi 40 minut. Dýni pak oloupejte a vše rozmixujte. Promíchejte s vývarem, osolte, opepřete, prohřejte a vzniklou hustou polévku podávejte zakápnutou trochou dýňového oleje a posypanou semínky.
Krémová polévka s jablkem a dýní
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Krémová polévka s jablkem a dýní
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Další originální nápady, jak využít při vaření jablka, najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH: