redakce Prima FRESH

Krémová polévka s jablkem a dýní

Moje hodnocení
12x

Podzimní kombinace místní zeleniny se nádherně propojí s chutí domácích jablek. O popularitě krémových polévek není třeba ani uvažovat, do našich receptářů vstoupily už dávno, ovšem tahle verze je kromě zjevné hedvábnosti taky pěkně razantní.

4 porce
60 minut

Vývar

Polévka

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte vývar. Oloupanou mrkev, pastinák a celer zalijte 1,5 litru studené vody, přidejte koření, uveďte do varu a na středním stupni vařte 45 až 60 minut. Pak vývar sceďte.
  2. Mezitím rozehřejte troubu na 180 °C a rozložte do pekáčku nakrájené jablko, dýni, cibuli a česnek. Zakapejte olivovým olejem, přidejte bylinky a pečte asi 40 minut. Dýni pak oloupejte a vše rozmixujte. Promíchejte s vývarem, osolte, opepřete, prohřejte a vzniklou hustou polévku podávejte zakápnutou trochou dýňového oleje a posypanou semínky.

Další originální nápady, jak využít při vaření jablka, najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty