reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Kozí sýr s vinným želé
Autor: Marek Bartoš Kozí sýr s vinným želé

Kozí sýr s vinným želé

Hodnoceno: 4x
Pikantní šťavnaté vinné želé tvoří zajímavý chuťový kontrast k čerstvému kozímu sýru, ale rozumí si se všemi druhy sýrů. Připravte jej z vína, které máte rádi. Nejlépe se hodí odrůdy, které vyniknou barvou i chutí. Z červených například Merlot, Cabernet Sauvignon, Rulandské modré, Dornfelder, z bílých Muškát moravský či Chardonnay. Použít však můžete i růžové víno. Kombinujte barvy vína s barvou sýra a různé koření.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Želatinu nebo agar rozmíchejte ve 100 ml vína a nechte 10 minut bobtnat. Mezitím v hrnci zahřívejte zbylé víno s pomerančovou šťávou a kořením až k varu a povařte 10 minut. Vmíchejte med a nabobtnalou želatinu či agar včetně vína. 
  2. Želé rozlijte do silikonových formiček (třeba na čokoládové bonbony) nebo do tvořítek na led, případně do čistých sterilizovaných skleniček 1 cm pod okraj, zavíčkujte a postavte dnem vzhůru. Nechte želé zchladnout a uložte jej do lednice. 
  3. Sýr zlehka opepřete a posypte semínky vanilky nebo oreganem, zakápněte olivovým olejem a podávejte s vinným želé. 

Vhodné víno: Zkuste kombinovat s vínem, které použijete do želé, chybu neuděláte ani s bílými víny odrůd Sauvignon či Müller Thurgau. 

Kozí sýr s vinným želé
Autor: Marek Bartoš Kozí sýr s vinným želé

Víno ve sklence a na talíři
Kristina Šemberová

Víte, že moravští a čeští vinaři pravidelně sbírají medaile na mezinárodních soutěžích vín a jejich vína se podávají i v michelinských restauracích? Zkušená editorka a autorka kuchařek (Sladká první republika a Neštěkej a jez!) Kristina Šemberová ve své třetí knize poutavě představuje tuzemské vinařské oblasti, výrobu vína, jeho uchovávání, servírování i jak a proč vůbec s ním vařit. Prakticky si to můžete vyzkoušet v 76 receptech na dobroty s vínem a k vínu, od předkrmů přes polévku, hlavní chody a saláty až po grilování a dezerty. Ať už potřebujete rychle připravit teplou večeři, nebo chcete překvapit svou lásku, servírovat rodinný oběd nebo pozvat přátele na party, ve vinné kuchařce Víno ve sklence a na talíři najdete vhodné pokrmy i s ideálním vinným doprovodem, který doporučuje trojnásobný nejlepší someliér ČR Tomáš Brůha. 

www.vinnakucharka.cz

reklama

Související témata: kozí sýr , želé , červené víno , Malá jídla

reklama