Suroviny
- plátková želatina 10 g
- čerstvé mléko 400 ml
- růžová voda 1 lžička
- špetka soli
- Cukr 40 g
- čerstvé fíky na ozdobu
- med na ozdobu
Postup přípravy
- Malý pekáček nebo obdélníkový tácek potřete velice jemně olejem, vyložte fólií a dobře ji na celou plochu vypněte.
- Do misky nalijte studenou vodu a ponořte do ní plátky želatiny. Nechte 15 minut bobtnat.
- V rendlíku nahřejte polovinu mléka, ale nevařte. Přidejte sůl a želatinu, ze které vymačkáte vodu. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí.
- Přilijte růžovou vodu, přisypte cukr a důkladně rozmíchejte. Směs umístěte i s kastrůlkem do studené vody, přilijte zbylé mléko a míchejte, dokud není jen lehce vlažná. Potom jí přelijte do pekáčku a nechte ztuhnout.
- Ztuhlé želé nakrájejte na libovolné tvary, rozdělte je na talířky, doplňte čerstvými fíky a přelijte trochou medu.