Těsto
- máslo 65 g
- mletá skořice 1 špetka
- kakao 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- cukr krupice 150 g
- polohrubá mouka 130 g
Světlá náplň
- mascarpone 180 g
- rum 3 lžíce
- vaječný likér 80 ml
- cukr krupice 4 lžíce
- vejce 3 ks
- vanilkový pudink v prášku 2 lžíce
Ořechová náplň
- mascarpone 100 g
- mleté vlašské ořechy 50 g
- cukr krupice 3 lžíce
- mletá skořice 1/2 lžičky
- vejce 2 ks
- vanilkový pudink v prášku 1 lžíce
Dokončení
- moučkový cukr
- marcipán (kytičky)

Postup přípravy
- Změklé máslo propracujte se skořicí, kakaem, solí, cukrem a moukou v pevné těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte odležet v chladničce asi 60 minut.
- Mascarpone promíchejte s rumem, vaječným likérem, cukrem a vejci. Nakonec zapracujte pudinkový prášek. Na ořechovou náplň promíchejte mascarpone s ořechy, cukrem, skořicí, vejci a pudinkem.
- Menší dortovou formu s pečicím papírem vyložte rozváleným těstem. Lehce ho propíchejte vidličkou a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte asi 15 minut.
- Na předpečený korpus navrstvěte ořechovou a poté světlou náplň. Lehce promíchejte pomocí špejle nebo nože, čímž vytvoříte mramorovaný efekt. Pečte při 160 °C asi 40 minut.
- Před podáváním můžete dort posypat cukrem a dozdobit marcipánovými kytičkami.
Vyzkoušejte také výborný mrkvový dort podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Mrkvový dort s ořechy jako z cukrárny
Inspirujte se i dalšími moučníky a dezerty s vaječným likérem