Náplň
- krémový sýr 690 g
- cukr 1 hrnek
- hladká mouka 3 lžíce
- vejce 2 ks
- koňak 3/4 hrnku
- rum 1/2 lžičky
- muškátový oříšek
- sůl
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Vymažte dortovou formu, průměr 22 cm. Ideální je forma rozkládací (s odnímatelným dnem), lépe se s dortem manipuluje.
- V malé míse smíchejte nadrcené grahamové krekry, cukr a máslo. Vtlačte na dno dortové formy.
- Pečte asi 10 minut, poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout (troubu nechte běžet).
- Ve velké míse smíchejte krémový sýr, cukr, mouku a vytvořte hladké těsto. Přidejte postupně vejce.
- Vmíchejte koňak, muškátový oříšek a sůl. Směs přelijte přes upečenou krustu.
- Připravte si velkou pečicí formu (takovou, do které se vejde vámi vybraná dortová forma) a nalijte do ní 2,5 cm horké vody. Dortovou formu vložte do pečicí a pečte asi 45–50 minut, dokud se střed nezpevní.
- Vyndejte z vodní lázně a nechejte vychladnout. Poté cheesecake dejte chladit na 4–6 hodin.