Suroviny
- máslo (změklé ) 250 g + na vymazání formy
- třtinový cukr 150 g
- vejce 4 ks
- hořká čokoláda 50 g
- sušené brusinky 50 g
- polohrubá mouka 250 g + na vysypání formy
- prášek do pečiva (bez fosfátů) 1 balení
- vaječný koňak 130 ml
Milujete bábovky, ale dáváte přednost spíš klasice? V tom případě pro vás máme mramorovou hrníčkovou bábovku. Anebo řadu dalších, třeba kdybyste náhodou přišli na chuť netradičním variacím. To všechno najdete v našem nabitém speciálu na konci receptu!
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 °C. V robotu pomocí „balonové“ metly utřete změklé máslo s cukrem do pěny.
- Postupně zapracujte vejce pěkně jedno po druhém. Čokoládu nakrájejte na malé kousky, brusinky podle velikosti nakrájejte nebo nechte celé.
- Odvažte si mouku a nasypte k ní prášek do pečiva.
- Vyměňte „balonovou“ metlu za „K“ a postupně přidávejte suché ingredience a vaječňák. Míchejte, dokud těsto nebude hladké.
- Formu na bábovku vymažte máslem, já to dělám ze zbytků, co zůstanou na obalu z másla. A vysypte pořádně moukou.
- Těsto na bábovku rovnoměrně nalijte do formy.
- Bábovku pečte dozlatova asi 55 minut. Že je uvnitř hotová, poznáte tak, že když do ní zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá.
- Bábovku přendejte na mřížku, nechte trošku vychladnout a teprve poté ji opatrně vyklopte.