Suroviny
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout a oloupejte.
- Vejce rozkrojte napříč zhruba v horní třetině a vyjměte žloutky.
- Žloutky smíchejte s lučinou, hořčicí, nasekanou pažitkou a podle chuti dochuťte solí a pepřem.
- Hotovou směs přendejte do cukrářského pytlíku a nastříkejte do bílků. Přikryjte zbylou „pokličkou“ z bílku.
- Z mrkve vytvořte zobáčky a na očička použijte celý pepř (před samotnou konzumací jej ale odstraňte). V misce vytvořte podestýlku z polníčku a navrch přendejte hotová kuřátka.
PRIMA TIP: Zcela zásadní jsou v tomto receptu vejce, o tom žádná. Proto by měla být opravdu kvalitní, což vám mohou napovědět také značky kvality – např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio. Vejce by měla představovat jeden z pilířů naší stravy, protože jsou dobře stravitelná, skvěle nás zasytí a obsahují velké množství vitaminů a minerálů. Navíc se s nimi dá dobře pracovat, protože jsou výborně kombinovatelná s dalšími surovinami.