Akademiekvality.cz

Kuřátka z vařených vajec – tak trochu jiná plněná vejce

Moje hodnocení
3x

Jste hraví? Rádi v kuchyni tvoříte a třeba také zapojujete děti? V tom případě se pobavíte u našich kuřátek z vajec natvrdo, které vám bude možná líto sníst, jak budou roztomilá.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • sůl (vejce) 4 ks
  • lučina 50 g
  • hořčice 20 g
  • pažitka 5 g
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • mrkev 10 g
  • pepř (celý černý pepř) 8 kuliček
  • polníček 50 g

Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Vejce rozkrojte napříč zhruba v horní třetině a vyjměte žloutky.
  3. Žloutky smíchejte s lučinou, hořčicí, nasekanou pažitkou a podle chuti dochuťte solí a pepřem.
  4. Hotovou směs přendejte do cukrářského pytlíku a nastříkejte do bílků. Přikryjte zbylou „pokličkou“ z bílku.
  5. Z mrkve vytvořte zobáčky a na očička použijte celý pepř (před samotnou konzumací jej ale odstraňte). V misce vytvořte podestýlku z polníčku a navrch přendejte hotová kuřátka.

PRIMA TIP: Zcela zásadní jsou v tomto receptu vejce, o tom žádná. Proto by měla být opravdu kvalitní, což vám mohou napovědět také značky kvality – např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio. Vejce by měla představovat jeden z pilířů naší stravy, protože jsou dobře stravitelná, skvěle nás zasytí a obsahují velké množství vitaminů a minerálů. Navíc se s nimi dá dobře pracovat, protože jsou výborně kombinovatelná s dalšími surovinami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty