Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čokoládová pěna s chilli
Pikantně odvážné, odvážně pikantní… Spojení čokolády a ostrého chilli vytváří dokonalý soulad. Tímto dezertem na své hosty určitě zapůsobíte :)
do 30 minut
4 porce
DALŠÍ SLADKÉ RECEPTY NAJDETE V KNIZE MOJE SLADKÁ KUCHAŘKA:
Článek
Moje sladká kuchařka pro všechny, kdo milují sladké!
Právě vyšla první kniha z edice Prima Fresh – Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení. Tváří kuchařky se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss...
Suroviny (4 porce)
Pěna:
- čokoláda nalámaná na kousky 170 g (1 a ½ hrnku)
- žloutky, ideálně pasterované 3 ks
- cukr krupice 2 lžíce
- Chilli paprička 1/2 ks
- smetana ke šlěhání 120 ml (½ hrnku)
- Sůl 1 malá špetka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Žloutky prošlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Chilli papričku nadrobno nakrájejte a pak rozetřete v hmoždíři.
- V jiné misce ušlehejte smetanu do polotuha. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, sejměte ji a nechte trochu vychladnout. Vmíchejte do ní rozmělněnou chilli papričku a sůl, pak promíchejte s vejci. Opatrně zatřete ušlehanou smetanu.
- Pěnu rozdělte do sklenek a nechte přes noc zatuhnout. Ozdobte případně šlehačkou, cukrem, proužky chilli papričky nebo poprašte kakaem.
Čokoládová pěna s chilli; foto: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka