Pěna
- čokoláda (nalámaná na kousky) 170 g (1 a ½ hrnku)
- žloutek (ideálně pasterované) 3 ks
- cukr krupice 2 lžíce
- chilli papričky 1/2 ks
- smetana ke šlehání 120 ml (½ hrnku)
- sůl 1 malá špetka
Ozdoba
Postup přípravy
- Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Žloutky prošlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Chilli papričku nadrobno nakrájejte a pak rozetřete v hmoždíři.
- V jiné misce ušlehejte smetanu do polotuha. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, sejměte ji a nechte trochu vychladnout. Vmíchejte do ní rozmělněnou chilli papričku a sůl, pak promíchejte s vejci. Opatrně zatřete ušlehanou smetanu.
- Pěnu rozdělte do sklenek a nechte přes noc zatuhnout. Ozdobte případně šlehačkou, cukrem, proužky chilli papričky nebo poprašte kakaem.