Suroviny
- hořká čokoláda (50–70 % kakaa) 180 g
- třtinový cukr dle chuti
- Máslo 1 lžíce
- Voda 75 ml
- Žloutek 3 ks
- Bílek 3 ks
Na malinovou omáčku
- Máslo 3 lžíce
- bílý cukr 1 lžíce
- citronová štáva 1 lžička
- mražené maliny 100 g
- Koňak 1 velký panák
- čerstvé maliny na ozdobení
Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přidejte cukr, máslo a vodu a rozpusťte ve vodní lázni.
- Odstavte z ohně, vmíchejte žloutky a nechte vychladnout. Pak ušlehejte tuhý sníh z bílků.
- Až čokoládová směs vychladne, sníh do ní lehce metličkou zašlehejte. Směs rozdělte do ozdobných misek nebo skleniček a dejte ztuhnout do chladničky aspoň na dvě hodiny. Před servírováním si připravte malinovo-koňakovou omáčku: v rendlíku rozpusťte máslo, nasypte na něj cukr a za stálého míchání ho na mírném plameni nechte rozpustit a velmi mírně zkaramelizovat.
- Když začíná žloutnout, přidejte mražené maliny, zastříkněte je citronem a na velmi mírném plameni nechte jen prohřát (jestli už jsou teplé, poznáte snadno ochutnáním). Když jsou prohřáté, přidejte koňak a odstavte. Touto omáčkou, ještě teplou, zalijte vychlazenou čokoládovou pěnu a můžete podávat.