zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Čokoládová pěna s malinami a koňakem
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Čokoládová pěna s malinami a koňakem

Čokoládová pěna s malinami a koňakem

Hodnoceno: 2x
Pěnu můžete ozdobit také hoblinami bílé čokolády, čerstvými malinami nebo lístky máty.
do 30 minut
4 porce

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Suroviny (4 porce)

Na malinovou omáčku:

Postup

  1. Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přidejte cukr, máslo a vodu a rozpusťte ve vodní lázni.
  2. Odstavte z ohně, vmíchejte žloutky a nechte vychladnout. Pak ušlehejte tuhý sníh z bílků.
  3. Až čokoládová směs vychladne, sníh do ní lehce metličkou zašlehejte. Směs rozdělte do ozdobných misek nebo skleniček a dejte ztuhnout do chladničky aspoň na dvě hodiny. Před servírováním si připravte malinovo-koňakovou omáčku: v rendlíku rozpusťte máslo, nasypte na něj cukr a za stálého míchání ho na mírném plameni nechte rozpustit a velmi mírně zkaramelizovat.
  4. Když začíná žloutnout, přidejte mražené maliny, zastříkněte je citronem a na velmi mírném plameni nechte jen prohřát (jestli už jsou teplé, poznáte snadno ochutnáním). Když jsou prohřáté, přidejte koňak a odstavte. Touto omáčkou, ještě teplou, zalijte vychlazenou čokoládovou pěnu a můžete podávat.

Čokoládová pěna s malinami a koňakem Foto:

Čokoládová pěna s malinami a koňakem Foto:

Čokoládová pěna s malinami a koňakem                            Foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu