Suroviny
- hořká čokoláda (50–70 % kakaa) 180 g
 - třtinový cukr (dle chuti)
 - máslo 1 lžíce
 - voda 75 ml
 - žloutek 3 ks
 - bílek 3 ks
 
Na malinovou omáčku
- máslo 3 lžíce
 - cukr krupice 1 lžíce
 - citronová šťáva 1 lžička
 - mražené maliny 100 g
 - koňak 1 velký panák
 - maliny (čerstvé na ozdobení)
 
Připravte čokoládovou pěnu s malinami a koňakem podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přidejte cukr, máslo a vodu a rozpusťte ve vodní lázni.
 - Odstavte z ohně, vmíchejte žloutky a nechte vychladnout. Pak ušlehejte tuhý sníh z bílků.
 - Až čokoládová směs vychladne, sníh do ní lehce metličkou zašlehejte. Směs rozdělte do ozdobných misek nebo skleniček a dejte ztuhnout do chladničky aspoň na dvě hodiny. Před servírováním si připravte malinovo-koňakovou omáčku: v rendlíku rozpusťte máslo, nasypte na něj cukr a za stálého míchání ho na mírném plameni nechte rozpustit a velmi mírně zkaramelizovat.
 - Když začíná žloutnout, přidejte mražené maliny, zastříkněte je citronem a na velmi mírném plameni nechte jen prohřát (jestli už jsou teplé, poznáte snadno ochutnáním). Když jsou prohřáté, přidejte koňak a odstavte. Touto omáčkou, ještě teplou, zalijte vychlazenou čokoládovou pěnu a můžete podávat.