reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Užijte si sezonu medvědího česneku s našimi recepty

Jarní nádivka s medvědím česnekem
Autor: Klára Michalová Jarní nádivka s medvědím česnekem
Medvědí česnek je jedna z prvních jarních bylin, která má nezaměnitelnou česnekovou vůni a výraznou, lehce štiplavou chuť. Jeho kulinární využití je velmi široké a my vám nabízíme spoustu nových nápadů, co s ním můžete podniknout.
18. 03. 2019

Ať už koupíte medvědí česnek na trhu, nebo si najdete svoje tajné místečko v lese, můžete si užít tu výraznou a svěží chuť. Pro začátek můžete z medvídka připravit třeba krémovou polévku nebo listy nasekat do velikonoční nádivky či různých slaných koláčů. Náš tip je přidat nasekaný medvědí česnek do oblíbeného vajíčkového salátu! Nebo ho jen nasekat a posypat jím dobrý chleba s máslem :)

Z medvědího česneku lze také připravit výborné pesto nebo bylinkové máslo, díky kterým uchováte výraznou chuť i delší dobu, zvlášť pokud si část zamrazíte.

Vyzkoušejte nové recepty s oblíbeným medvědím česnekem: