Suroviny
- vejce 6 ks
- řepkový olej 1 lžíce
- pršut 3 plátky
- baby špenát 1 hrst
- medvědí česnek 1/2 hrsti
- majonéza 1 lžíce
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- sůl
- barevný pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Vejce uvařte ve vodě natvrdo, cca 9 minut. Poté je zchlaďte, oloupejte a rozpulte a vyndejte z nich žloutky.
- Žloutky dejte do mísy a přidejte k nim olej, najemno nakrájený pršut, nadrobno nasekaný špenát, medvědí česnek, majonézu, nastrouhaný parmazán a vše promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
- Pomazánku přendejte do plnicího sáčku se širokou špičkou a naplňte ji do bílků. Podávejte například s čerstvým pečivem.
Vyzkoušejte také vejce plněná křenovým krémem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vejce plněná křenovou pomazánkou podle Marušky Doležalové
