redakce Prima FRESH

Křupavý kuřecí popcorn lepší než z KFC

Moje hodnocení
1x

Kuřecí popcorn jsou jinými slovy kousky kuřecího masa v křupavém ochuceném těstíčku. Na rozdíl od nugetek jsou díky dvojímu obalení mnohem křupavější a díky marinování v podmáslí dokonale křehké a šťavnaté. Můžete je podávat jako chuťovku na večírku, ale s bramborovou kaší z nich bude rodinná večeře, po které se zaručeně zapráší.

6 porcí
90 minut
285 kcal
americká

Marináda

Směs na obalení

Postup přípravy

  1. Ve velké míse prošlehejte podmáslí a chilli omáčku. Vmíchejte kuřecí prsa nakrájená na 2,5cm kostičky, přikryjte a nechte 30 minut marinovat při pokojové teplotě nebo v chladničce až 12 hodin.
  2. Ve velké míse promíchejte ingredience na obalovací směs.
  3. Kuře vyjměte z podmáslí pomocí děrované lžíce nebo cedníku s většími otvory (přebytečné podmáslí nechte odkapat) a vložte do mísy s ochucenou moukou. Promíchejte, aby se masové kostky rovnoměrně obalily.
  4. Kuře vyjměte z moučné směsi pomocí SUCHÉ děrované lžíce a přendejte zpět do podmáslí. Vyjměte kuře z podmáslí, přeneste zpět do ochucené mouky a rovnoměrně promíchejte, aby se kuře podruhé obalilo. Možná budete muset do mísy sáhnout rukama, abyste kousky od sebe oddělili. Přeneste kuřecí kousky na plech a nechte odpočinout.
  5. Do hluboké pánve přidejte rostlinný olej, dokud nebude dosahovat 3-4 cm do výšky. Můžete použít méně oleje, jen budete muset kuře v polovině smažení obrátit. Zahřívejte na středním plameni, dokud olej nedosáhne 180 °C.
  6. Smažte kuře po částech dozlatova asi 4–5 minut. Upečené kuře přeneste na plech vyložený papírovými utěrkami a nechte odsát přebytečný tuk. Podávejte s oblíbenou omáčkou k namáčení.
PRIMA TIP: Kuřecí popcorn můžete také upéct v troubě, výsledkem jsou lahodné, chutné a křupavé kuřecí kousky, ale nejsou tak křupavé jako smažené a také chutnají trochu jinak. Pokud chcete ušetřit nějaké kalorie, je to určitě dobrý způsob. Pro větší křupavost použijte místo samotné mouky kombinaci s panko strouhankou a kukuřičnou moukou (1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek panko strouhanky a ¼ hrnku kukuřičné mouky + koření jako v původním receptu). Připravené maso na plechu postříkejte olejem ve spreji a pečte v troubě rozehřáté na 200 °C 15 minut, poté kousky obraťte a pečte dalších 5 minut.

Vyzkoušejte také jižanské smažené kuře podle videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty