Špagety s hovězím ragú s Teriyaki omáčkou

Moje hodnocení
8x

V tomto receptu se spojují dvě snad nejoblíbenější dětská jídla – boloňské špagety a "čína". Má to nesporné výhody, na tomto jídle si pochutnají nejen děti, ale i dospělí, a příprava je rychlá, jak už to u asijských jídel bývá. Překvapivé možná je, že podobné recepty ve fusion stylu, které propojují asijskou a evropskou kuchyni, jsou právě v Asii velmi oblíbené, a i když tam mají nespočet vlastních druhů nudlí, rádi je občas zamění za italské těstoviny.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Mrkev oloupejte a cuketu omyjte. Speciální škrabkou z nich nakrouhejte dlouhé julienne nudličky (zeleninové špagety). Cuketu nakrouhejte zhruba z poloviny, zbytek použijte v jiném pokrmu.
  2. Do velkého hrnce s osolenou vodou dejte vařit špagety. Po 6 minutách k nim přidejte nudličky mrkve a cukety a vařte další 2 minuty. Poté přisypte mražený hrášek a vařte ještě 30 vteřin. Poté slijte.
  3. Mezitím na velké nepřilnavé pánvi nebo ve woku rozpalte oba oleje. Vsypte na tenké nudličky nasekaný česnek, zázvor a světlou část z jarních cibulek na plátky, minutu restujte a poté přidejte mleté maso. Rozmělněte ho na malé kousky a restujte asi 5 minut, až se přestane dusit a začne se opékat dohněda.
  4. Přilijte sójovou omáčku a Kikkoman Teriyaki omáčku s praženým sezamem, promíchejte a restujte na středním plameni asi minutu. Poté do pánve přilijte vlažnou vodu s rozmíchaným solamylem a míchejte, až omáčka zhoustne. Pokud by byla hustá příliš, přilijte ještě trochu vody.
  5. K masové směsi přimíchejte špagety tak, aby byly všechny těstoviny pořádně obalené omáčkou.
  6. Nandejte na talíře a nakonec posypte nakrájenou zelenou částí jarních cibulek a praženým sezamem.

PRIMA TIPY:

  • Ve verzi pro dospělé můžete přidat nakrájenou chilli papričku nebo na kousky nakrájené kimchi, které dodá svěží pikantní chuť a křupavost.
  • Místo špaget můžete s masovým ragú podávat i jiné druhy asijských nudlí, například vaječné nebo soba nudle.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty