Suroviny
- linguine 350 g
- tuňák v olivovém oleji (např. Rio Mare) 160 g
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- cibule 1/2 ks
- mražený hrášek 200 g
- rajčata (nakrájená rajčatová dužina) 100 g
- extra virgin olivový olej 40 g
- hladkolistá petržel 1 snítka
- sůl
Postup přípravy
- Přiveďte hodně osolené vody k varu, očistěte zeleninu, nakrájejte mrkev na kostičky, nakrájejte celer, cibuli a petržel.
- Mrkev, celer a cibuli opečte na pánvi na oleji dozlatova, přidejte hrášek a rajčatovou dužinu, dochuťte solí a vařte asi 10 minut. Jakmile je hotovo, přidejte scezeného tuňáka a petrželku.
- Vložte linguine do vroucí vody a po uvaření těstoviny sceďte, okořeňte, smíchejte na pánvi s připravenou směsí a ihned podávejte.
Rychlé linguine s tuňákovým ragú a hráškem Zdroj: Rio Mare