Suroviny
- filety z bílé tresky nebo jiné bělomasé ryby 4 ks
- Sůl
- Pepř
- pórek 1 ks
- karotka 4 ks
- kořenová petržel 2 ks
- jarní cibulka 4 ks
- brambory 6 ks
- čerstvé bylinky 4 lžíce
- Olivový olej 3 lžíce
- klínky citronu k podávání
Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Filety tresky osušte, osolte a opepřete.
- Brambory, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na co nejtenčí plátky.
- Pórek rozpulte, omyjte a nakrájejte na špalíky, cibulku na silnější plátky.
- Z papíru na pečení vystříhejte 4 velké čtverce (tak aby do každého šel zabalit velký talíř, pokud budete šetřit a ustřihnete čtverce malé, budou se vám špatně balit), nebo udělejte kapsu podle návodu v Tipu. Rozdělte na ně brambory a zeleninu, osolte, opepřete, posypte polovinou bylinek a zakápněte troškou oleje a přidejte kus bylinky. Na lůžko ze zeleniny položte rybu, pokapejte olejem a pak zvedněte rohy papíru a svažte je abyste vytvořili měšec.
- Pečte v troubě na plechu 20–30 minut. Po upečení balíčky položte na talíře a ihned podávejte s klínky citronu. Jakmile rozvážete provázek, dejte do každého měšce ještě kousek másla a zbylé čerstvé bylinky.
- Tip: Pečicí papír přeložte a podle přeložené hrany vystřihněte polovinu velkého srdce – to pak rozložte a na jednu polovinu naskládejte všechny suroviny v uvedeném pořadí. Volnou polovinu přehněte přes náplň a okraje srdce uzavřete – pevně stočte směrem k sobě. Při pečení se dobře uzavřený balíček nafoukne párami a pokrm si zachová všechny chutě a vůně.