reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Super sbírka receptů na asijské závitky a rolky

Saigonské čerstvé letní závitky
Autor: Pravá vietnamská kuchyně Saigonské čerstvé letní závitky
Závitky jsou rozšířené snad ve všech asijských kuchyních a tento fenomén se s velkou slávou přenesl i do našich kuchyní. Není se čemu divit, jejich příprava je směšně jednoduchá a dají se naplnit masem, zeleninou, ovocem i mořskými plody. Zkrátka, každý si je může přizpůsobit podle vlastní chuti.
12. 04. 2019

Základem pro přípravu asijských zvitků je rýžový papír, který se většinou lehce namočí, na něj se naskládá připravená náplň a závitek se zaroluje.

Závitky se dělí na dvě hlavní skupiny - nesmažené (summer rolls) a smažené (spring rolls). Do těch nesmažených se většinou dává zelenina, uvařené rýžové nudle, uvařené krevety, bylinky, vaječné omelety, trhané vařené maso, někdy i ovoce (hlavně mango).

Do smažených se často dává masová náplň - někdy je to směs předem orestovaného mletého masa s houbami a zeleninou, někdy se do závitků motá i ochucené syrové mleté maso, které se smažením propeče.

Nezbytné jsou omáčky k namáčení. Nejčastější je vietnamská omáčka z rybí omáčky, cukru, octa a chilli, obvyklá je ale i hustá omáčka z burákového másla nebo omáčky na bázi sójovky.

Připravte si doma nejlepší asijské závitky podle našich receptů: