Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Thajské jarní závitky

4–6 porce
do 1 hodiny
Thajské jarní závitky
Thajské jarní závitky Autor: archiv Fénix
Závitky jsou skvělé jídlo na každou oslavu. Jednoduše jich připravte plnou mísu a hosté už se sami obslouží podle chuti. Tyto thajské mají výraznou chuť a křupavý obal.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V pánvi typu wok rozpalte olej na střední stupeň, přidejte rozdrcené stroužky česneku, nastrouhaný zázvor, najemno nakrájenou jarní cibulku a chilli. Směs míchejte přibližně dvě minuty. Pak přidejte nakrouhané zelí a najemno nakrájené houby shitake a krevety.
  2. Poté přidejte stir-fry omáčku, kterou jste si připravili důkladným promícháním ingrediencí. Směs na pánvi míchejte další 1–2 minuty, dokud zelenina nezměkne. Směs odstavte z ohně a přidejte fazolové klíčky.
  3. Těsto na jarní závitky rozmrazte podle návodu na obalu. Na střed každé placky poté naneste dostatečné množství směsi a rozprostřete ji k levému a pravému okraji. Směs posypte nakrájeným koriandrem a bazalkou a placku zatočte a konce zastrčte dovnitř.
  4. Jarní závitky smažte ve vyšší vrstvě oleje přibližně jednu minutu z každé strany. Podávejte se sladkou chilli omáčkou.
Reklama

Thajské jarní závitky  Foto:

Thajské jarní závitky, foto archiv Fénix

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama