Suroviny
- Česnek 3 stroužky
- čerstvý zázvor
- jarní cibulka 2 ks
- 2 červené chilli papričky nebo 1 lžička kajenského pepře
- nadrobno nakrájené hlávkové zelí 1/2 hrnku
- houby shitake nakrájené na malé kousky 4–6 ks
- oloupané krevety 1 hrnek
- fazolové klíčky 2 hrnky
- nakrájený čerstvý koriandr 1 hrnek
- nakrájená čerstvá bazalka 1 hrnek
- Olej 2 lžíce
- zmrazené těsto na jarní závitky 1 balení
Stir-fry omáčka
- Sójová omáčka 2 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- limetková šťáva 2 lžíce
- Cukr 1/4 lžičky
- olej na smažení
- sladká chilli omáčka k podávání
Postup přípravy
- V pánvi typu wok rozpalte olej na střední stupeň, přidejte rozdrcené stroužky česneku, nastrouhaný zázvor, najemno nakrájenou jarní cibulku a chilli. Směs míchejte přibližně dvě minuty. Pak přidejte nakrouhané zelí a najemno nakrájené houby shitake a krevety.
- Poté přidejte stir-fry omáčku, kterou jste si připravili důkladným promícháním ingrediencí. Směs na pánvi míchejte další 1–2 minuty, dokud zelenina nezměkne. Směs odstavte z ohně a přidejte fazolové klíčky.
- Těsto na jarní závitky rozmrazte podle návodu na obalu. Na střed každé placky poté naneste dostatečné množství směsi a rozprostřete ji k levému a pravému okraji. Směs posypte nakrájeným koriandrem a bazalkou a placku zatočte a konce zastrčte dovnitř.
- Jarní závitky smažte ve vyšší vrstvě oleje přibližně jednu minutu z každé strany. Podávejte se sladkou chilli omáčkou.