Suroviny
- tofu (uzené) 1 balení
- třtinový cukr 1 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- avokádo (zralé) 1 ks
- rýžové nudle 1 hrst
- koriandr 1 hrst
- rýžový papír 1 balení
Postup přípravy
- Uzené tofu nakrájejte na hranolky. Dejte do misky, pokapte sójovkou, trochou sezamového oleje, třtinovým cukrem a dejte do rozpálené pánve péct, dokud omáčka kolem tofu nezhoustne a jako by ho neobalí.
- Avokádo vydlabejte a nakrájejte na tenčí plátky.
- Rýžové nudle si namočte (většinou proces urychluji, dám je klasicky vařit a jakmile změknou, proleju je studenou vodou, aby se nelepily k sobě).
- Na větší klasický jídelní talíř dejte trochu vody a do ní namočte rýžový papír. Jakmile změkne, dejte ho na prkýnko a na něj položte dva hranolky uzeného tofu, dva plátky avokáda, malou hrstku nudlí a pořádnou nálož koriandru.
- Zabalte. Přeložte nejprve spodek přes náplň, pak ohněte kraje a balte do závitku.
- Závitek rozstřihněte nůžkami. Podávejte s omáčkou hoisin nebo sójovou omáčkou Kikkoman, do které si můžete závitky namáčet.