Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jarní závitky
Obliba asijské kuchyně u nás je zřejmá, a proto stojí za to nějaké recepty vyzkoušet i doma. Co třeba jarní závitky? Chce to trochu praxe, ale po pár zkušebních kusech vám to půjde raz dva.
do 1 hodiny
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- tenké rýžové nudle 100 g
- rýžový papír 16 ks
- uvařené krevety 500 g
- zralé avokado 2 ks
- střední mrkev 2 ks
- Okurka 1/2 ks
- ledový salát
- Koriandr
Omáčka:
- převařená voda 3 lžíce
- svetlá sójová omáčka 3 lžíce
- Sezamový olej 1 lžička
- hnedý cukr 1–2 lžíce
- thajské chilli
- jarní cibulka
- bílý nebo černý sezam
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rýžové nudle přelijte vařící vodou z konvice. Zeleninu nakrájejte na julienne, ledový salát na plátky. Sceďte změklé nudle. Do hlubokého talíře nalijte vařící vodu, vezměte si rýžový papír, protáhněte ho vařící vodou, položte na prkýnko, naplňte zeleninou, krevetami a nudlemi uprostřed, přehněte papír po stranách a zarolujte.
- Ingredience na omáčku smíchejte dohromady, podle chuti doslaďte, přidejte chilli, pokrájenou jarní cibulku a sezam.
Jarní závitky, foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč