Suroviny
- rýžové nudle 100 g
- rýžový papír 16 ks
- krevety 500 g
- avokádo 2 ks
- mrkev 2 ks
- okurka 1/2 ks
- ledový salát
- koriandr
Omáčka
- voda (převařená) 3 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- sezamový olej 1 lžička
- hnědý cukr 1–2 lžíce
- chilli (thajské)
- sezamová semínka
Postup přípravy
- Rýžové nudle přelijte vařící vodou z konvice. Zeleninu nakrájejte na julienne, ledový salát na plátky. Sceďte změklé nudle. Do hlubokého talíře nalijte vařící vodu, vezměte si rýžový papír, protáhněte ho vařící vodou, položte na prkýnko, naplňte zeleninou, krevetami a nudlemi uprostřed, přehněte papír po stranách a zarolujte.
- Ingredience na omáčku smíchejte dohromady, podle chuti doslaďte, přidejte chilli, pokrájenou jarní cibulku a sezam.