Pečené kotlety se smetanovým kedlubnovým zelím

Moje hodnocení
5x

Toto jídlo je stvořeno z jednoduchých částí, které dohromady vytvářejí harmonický celek. Pečené maso, glazované cibulky, zelí z křehké kedlubny se smetanou, a k tomu opečené vařené brambory. Není v tom nic navíc a přitom tomu nic nechybí. Jednoduše dokonalé!

4 porce
60 minut

Suroviny

Kedlubnové zelí

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opepřete, okraje nařízněte. Vložte ho do pekáče, přidejte oloupané celé cibule, celé stroužky česneku a sádlo. Nepřikryté zprudka zapečte v troubě předehřáté na 180 °C a pak trochu podlijte vodou. Zakryjte, teplotu stáhněte na 150 °C a pečte asi 40 minut. Maso aspoň jednou obraťte a průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Posledních 10 minut pečte odkryté a na 180 °C, aby cibule krásně zezlátly a stroužky česneku byly pěkně naglazované. Pozor, maso se nesmí přesušit!
  2. Na kedlubnové zelí nakrájejte cibuli nadrobno a na rozpuštěném sádle ji orestujte, aby mírně zesklovatěla. Vsypte k ní nahrubo nastrouhané kedlubny a společně opečte. Pokud je potřeba (kedlubny jsou sušší), přilijte trochu vody. Nerestujte dlouho, kedlubny musí zůstat křupavé. Osolte, opepřete, přilijte smetanu a chvilku (asi 3 minuty) povařte.
  3. Podávejte s menšími bramborami uvařenými v celku ve slupce (mohou se také opéct).

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Gurmet


Přečtěte si také

Recepty