redakce Prima FRESH

Spaghetti Alle Zucchine: Špagety s cuketou a bazalkou proslavil herec Stanley Tucci

Moje hodnocení
2x

Sympatický herec Stanley Tucci je známým kulinárním nadšencem a je o něm známo, že velmi rád vaří. Ve svém gastro-cestovatelském pořadu po Itálii objevil recept na jednoduché těstoviny s opečenou cuketou a bazalkou, které se vzápětí staly hitem internetu. Nedivíme se, stačí pár surovin a během chvíle máte hotovu výtečnou večeři.

4 porce
45 minut
688 kcal
italská

Suroviny

V první řadě série „Stanley Tucci: Searching for Italy“ neboli Stanleyho pátrání po Itálii, zavítal herec do různých koutů této kolébky středozemní kuchyně a objevoval zajímavé recepty. Šéfkuchař Tommaso de Simone z restaurace Lo Scoglio ve městě Massa Lubrense oslavuje báječné chutě pobřeží Amalfi na jižním cípu Itálie. Jeho recept na špagety podávané se sladkou cuketou, pikantním parmazánem a aromatickou bazalkou je dokonalým příkladem kvalitních surovin pečlivě kombinovaných s láskou a pozorností. Pokud chcete ještě bohatší chuť, nebojte se přidat před podáváním lžíci másla.

Postup přípravy

  1. Ve velkém kastrolu rozehřejte velké množství slunečnicového oleje.
  2. Cukety nakrájejte na tenká kolečka a poté je smažte v rozpáleném oleji, dokud nezačnou zlátnout, trvá to asi 5–7 minut.
  3. Cukety vyjměte děrovanou lžící, vložte do mísy a nechte v lednici alespoň 30 minut odpočívat a změknout (ale můžete je tam nechat i přes noc).
  4. Až budete připraveni na přípravu pokrmu, přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a uvařte v ní špagety podle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. Část vody z vaření uschovejte na další krok.
  5. Odpočinutou cuketu ohřejte na velké pánvi spolu se 2 naběračkami vody z vaření špaget a podle potřeby ji dochuťte špetkou soli a čerstvě mletým černým pepřem.
  6. Špagety sceďte a přidejte do pánve k cuketám. Odstavte pánev z ohně, přidejte několik hrstí strouhaného parmazánu a vše dobře promíchejte.
  7. Rozdělte na 4 porce, každý talíř před podáváním posypte dalším nastrouhaným parmazánem a posypte několika lístky čerstvé bazalky.

Vyzkoušejte také recept na tradiční spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty