Suroviny
- slunečnicový olej (na smažení)
- cuketa (menší) 6 ks
- sůl
- špagety 400 g
- pepř (čerstvě namletý)
- strouhaný parmazán
- bazalka 1 menší svazek
V první řadě série „Stanley Tucci: Searching for Italy“ neboli Stanleyho pátrání po Itálii, zavítal herec do různých koutů této kolébky středozemní kuchyně a objevoval zajímavé recepty. Šéfkuchař Tommaso de Simone z restaurace Lo Scoglio ve městě Massa Lubrense oslavuje báječné chutě pobřeží Amalfi na jižním cípu Itálie. Jeho recept na špagety podávané se sladkou cuketou, pikantním parmazánem a aromatickou bazalkou je dokonalým příkladem kvalitních surovin pečlivě kombinovaných s láskou a pozorností. Pokud chcete ještě bohatší chuť, nebojte se přidat před podáváním lžíci másla.
Postup přípravy
- Ve velkém kastrolu rozehřejte velké množství slunečnicového oleje.
- Cukety nakrájejte na tenká kolečka a poté je smažte v rozpáleném oleji, dokud nezačnou zlátnout, trvá to asi 5–7 minut.
- Cukety vyjměte děrovanou lžící, vložte do mísy a nechte v lednici alespoň 30 minut odpočívat a změknout (ale můžete je tam nechat i přes noc).
- Až budete připraveni na přípravu pokrmu, přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a uvařte v ní špagety podle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. Část vody z vaření uschovejte na další krok.
- Odpočinutou cuketu ohřejte na velké pánvi spolu se 2 naběračkami vody z vaření špaget a podle potřeby ji dochuťte špetkou soli a čerstvě mletým černým pepřem.
- Špagety sceďte a přidejte do pánve k cuketám. Odstavte pánev z ohně, přidejte několik hrstí strouhaného parmazánu a vše dobře promíchejte.
- Rozdělte na 4 porce, každý talíř před podáváním posypte dalším nastrouhaným parmazánem a posypte několika lístky čerstvé bazalky.
Vyzkoušejte také recept na tradiční spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE