redakce Prima FRESH

Spaghetti Alle Zucchine: Špagety s cuketou a bazalkou proslavil herec Stanley Tucci

Moje hodnocení
11x

Sympatický herec Stanley Tucci je známým kulinárním nadšencem a je o něm známo, že velmi rád vaří. Ve svém gastro-cestovatelském pořadu po Itálii objevil recept na jednoduché těstoviny s opečenou cuketou a bazalkou, které se vzápětí staly hitem internetu. Nedivíme se, stačí pár surovin a během chvíle máte hotovu výtečnou večeři.

4 porce
45 minut
688 kcal
italská

Suroviny

V první řadě série „Stanley Tucci: Searching for Italy“ neboli Stanleyho pátrání po Itálii, zavítal herec do různých koutů této kolébky středozemní kuchyně a objevoval zajímavé recepty. Šéfkuchař Tommaso de Simone z restaurace Lo Scoglio ve městě Massa Lubrense oslavuje báječné chutě pobřeží Amalfi na jižním cípu Itálie. Jeho recept na špagety podávané se sladkou cuketou, pikantním parmazánem a aromatickou bazalkou je dokonalým příkladem kvalitních surovin pečlivě kombinovaných s láskou a pozorností. Pokud chcete ještě bohatší chuť, nebojte se přidat před podáváním lžíci másla.

Postup přípravy

  1. Ve velkém kastrolu rozehřejte velké množství slunečnicového oleje.
  2. Cukety nakrájejte na tenká kolečka a poté je smažte v rozpáleném oleji, dokud nezačnou zlátnout, trvá to asi 5–7 minut.
  3. Cukety vyjměte děrovanou lžící, vložte do mísy a nechte v lednici alespoň 30 minut odpočívat a změknout (ale můžete je tam nechat i přes noc).
  4. Až budete připraveni na přípravu pokrmu, přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a uvařte v ní špagety podle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. Část vody z vaření uschovejte na další krok.
  5. Odpočinutou cuketu ohřejte na velké pánvi spolu se 2 naběračkami vody z vaření špaget a podle potřeby ji dochuťte špetkou soli a čerstvě mletým černým pepřem.
  6. Špagety sceďte a přidejte do pánve k cuketám. Odstavte pánev z ohně, přidejte několik hrstí strouhaného parmazánu a vše dobře promíchejte.
  7. Rozdělte na 4 porce, každý talíř před podáváním posypte dalším nastrouhaným parmazánem a posypte několika lístky čerstvé bazalky.

Vyzkoušejte také recept na tradiční spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů