Kateřina Černá

Jednoduché šafránové rizoto s restovanou cuketou

Moje hodnocení
6x

Italská klasika se proslavila po celém světě svou delikátní chutí, snadnou přípravou a hřejivým pocitem, který krémové rizoto vyvolává. Tuto verzi s restovanou cuketou preferuje Martina Muldoon z Gourmet Academy, ale šafránové rizoto chutná výborně i samotné.

4 porce
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm šalotku dosklovita. Přisypte rýži a restujte ještě 1 minutu. Zalijte vínem a za stálého míchání ho nechte vyvařit. Ztlumte teplotu na nižší. Postupně podlévejte vývarem, přilijte vždy 1 naběračku, promíchejte a jakmile se vývar vsákne, přilijte další. Rýži duste tímto způsobem do poloměkka.
  2. Cuketu nakrájejte na tenké plátky buď ostrým nožem, škrabkou, nebo struhadlem typu mandolína. Opečte ji na 50 g másla na pánvi dozlatova. Osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. Promíchejte.
  3. K rýži přidejte šafrán a dobře rozmíchejte. Parmazán nastrouhejte a polovinu vmíchejte i s máslem do rizota. Osolte a opepřete.
  4. Rizoto servírujte na talíř, přidejte cuketu a posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Černá

Emma a šéfkuchaři Kateřina Černá

Jak přivést děti zpátky k české kuchyni a pořádnému jídlu? Novinářka Kateřina Černá si kladla stejnou otázku, a tak oslovila známé české šéfkuchaře, aby společně s náctiletou Emmou vymysleli zajímavá jídla, která si dají s chutí děti, teenageři i dospělí. Šéfkuchaři sáhli po svých osvědčených dobrotách a výsledkem je barevná kniha plná receptů a tipů od Jana Punčocháře, Marka Fichtnera, Filipa Sajlera, Hanky Zemanové a dalších. Jednoduchá menu zvládnou i začátečníci, a tak se kniha hodí nejen pro rodiče, ale i pro jejich potomky.

Vydala Mladá fronta.


Přečtěte si také

Recepty