zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jednoduché šafránové rizoto s restovanou cuketou
Autor: Ondřej Košík Jednoduché šafránové rizoto s restovanou cuketou

Jednoduché šafránové rizoto s restovanou cuketou

Hodnoceno: 5x
Italská klasika se proslavila po celém světě svou delikátní chutí, snadnou přípravou a hřejivým pocitem, který krémové rizoto vyvolává. Tuto verzi s restovanou cuketou preferuje Martina Muldoon z Gourmet Academy, ale šafránové rizoto chutná výborně i samotné.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm šalotku dosklovita. Přisypte rýži a restujte ještě 1 minutu. Zalijte vínem a za stálého míchání ho nechte vyvařit. Ztlumte teplotu na nižší. Postupně podlévejte vývarem, přilijte vždy 1 naběračku, promíchejte a jakmile se vývar vsákne, přilijte další. Rýži duste tímto způsobem do poloměkka. 
  2. Cuketu nakrájejte na tenké plátky buď ostrým nožem, škrabkou, nebo struhadlem typu mandolína. Opečte ji na 50 g másla na pánvi dozlatova. Osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. Promíchejte. 
  3. K rýži přidejte šafrán a dobře rozmíchejte. Parmazán nastrouhejte a polovinu vmíchejte i s máslem do rizota. Osolte a opepřete. 
  4. Rizoto servírujte na talíř, přidejte cuketu a posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem. 
Jednoduché šafránové rizoto s restovanou cuketou
Autor: Ondřej Košík Jednoduché šafránové rizoto s restovanou cuketou

reklama

Emma a šéfkuchaři
Kateřina Černá

Jak přivést děti zpátky k české kuchyni a pořádnému jídlu? Novinářka Kateřina Černá si kladla stejnou otázku, a tak oslovila známé české šéfkuchaře, aby společně s náctiletou Emmou vymysleli zajímavá jídla, která si dají s chutí děti, teenageři i dospělí. Šéfkuchaři sáhli po svých osvědčených dobrotách a výsledkem je barevná kniha plná receptů a tipů od Jana Punčocháře, Marka Fichtnera, Filipa Sajlera, Hanky Zemanové a dalších. Jednoduchá menu zvládnou i začátečníci, a tak se kniha hodí nejen pro rodiče, ale i pro jejich potomky. 

Vydala Mladá fronta

Související témata: rizoto , šafrán , cuketa , bez masa , Hlavní jídla , Italská kuchyně