Jednoduché šafránové rizoto s restovanou cuketou
Zdroj: Ondřej Košík
Jednoduché šafránové rizoto s restovanou cuketou
Zdroj:
Ondřej Košík
Italská klasika se proslavila po celém světě svou delikátní chutí, snadnou přípravou a hřejivým pocitem, který krémové rizoto vyvolává. Tuto verzi s restovanou cuketou preferuje Martina Muldoon z Gourmet Academy, ale šafránové rizoto chutná výborně i samotné.
Postup přípravy
-
Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm šalotku dosklovita. Přisypte rýži a restujte ještě 1 minutu. Zalijte vínem a za stálého míchání ho nechte vyvařit. Ztlumte teplotu na nižší. Postupně podlévejte vývarem, přilijte vždy 1 naběračku, promíchejte a jakmile se vývar vsákne, přilijte další. Rýži duste tímto způsobem do poloměkka.
-
Cuketu nakrájejte na tenké plátky buď ostrým nožem, škrabkou, nebo struhadlem typu mandolína. Opečte ji na 50 g másla na pánvi dozlatova. Osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. Promíchejte.
-
K rýži přidejte šafrán a dobře rozmíchejte. Parmazán nastrouhejte a polovinu vmíchejte i s máslem do rizota. Osolte a opepřete.
-
Rizoto servírujte na talíř, přidejte cuketu a posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Jednoduché šafránové rizoto s restovanou cuketou 2
Zdroj: Ondřej Košík
Jednoduché šafránové rizoto s restovanou cuketou 2
Zdroj:
Ondřej Košík