Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Citronovo-cuketové linguine

2 porce
do 10 minut
Citronovo-cuketové linguine
Citronovo-cuketové linguine Autor: Jamie Oliver / 5 ingrediencí
Poměrně nevýraznou chuť cuket báječně odpíchne svěžest máty a samozřejmě citronu. Jakoby k vám do kuchyně zavonělo středomořské léto…
Reklama

Článek

Carbonara s chorizem, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto:

10 parádních receptů od Jamieho Olivera

Jamie Oliver je nejen skvělý kuchař, ale také showman, kterého je při vaření radost sledovat. Ať už vaříte podle televize nebo jeho krásných kuchařek, recepty jsou...
Reklama

Postup

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je sceďte a hrnek vody z vaření si uchovejte. Mezitím nakrájejte cukety po délce na plátky a ty pak ještě na dlouhé sirky buď zručnou prací s nožem, nebo příslušným nástavcem mandolínového kráječe (použijte chránič prstů!). velkou nepřilnavou pánev s 1 lžící olivového oleje postavte na středně vysoký plamen, pak přidejte cuketu. Smaže 4 mnuty za pravidelného promíchávání, lístky máty nakrájejte na tenké proužky a přidejte je k cuketě.
  2. Scezené těstoviny vmíchejte do omáčky v pánvi a povolte ji trochou vody z vaření, najemno k nim nastrouhejte většinu parmazánu a trochu citronové kůry, vymačkejte všechnu šťávu, dobře promíchejte, ochutnejte a dotáhněte k dokonalosti mořskou solí a černým pepřem. Rozdělte na talíře, navrch najemno nastrouhejte zbylý parmazán a zakapejte 1 lžičkou extra panenského olivového oleje, než se do toho pustíte.
Reklama

Citronovo-cuketové linguine  Foto: Citronovo-cuketové linguine; foto: Jamie Oliver / 5 ingrediencí

Fotografie a recepty použity z knihy Jamie Oliver – 5 INGREDIENCÍ vydané MLD Publishing, s. r .o., 2017, fotografie receptů a strany s věnováním copyright © Jamie Oliver Enterprises Limited (2017 5 Ingredients Quick & Easy Food), obálka a studiové fotografie copyright © Paul Stuart, 2017

5 INGREDIENCÍ

5 ingrediencí Foto:

Pro snadná a rychlá jídla

JAMIE OLIVER

Jen několik měsíců po anglickém vydání je tu česká verze bezpochyby nejrychlejší, uživatelsky nejvstřícnější a nejvtipnější kuchařky, kde se její autor (a pětinásobný otec) Jamie Oliver doslova vyřádil s pouhými pěti přísadami.

Ztvárnil je do 130 receptů ve všech jídelních kategoriích a sám ohodnotil takto: „Zkušenost s psaním téhle knížky byla úžasná a inspirující. A abych byl upřímný, naučila mě troše pokory, protože někdy jsou ty nejjednodušší věci v životě ty nejlepší. Nechápu, že mi trvalo 20 let, než mi to došlo! Každé jídlo je poctou úžasné kombinaci pouhých pěti ingrediencí a věřte mi, tohle je opravdu kuchařka, podle které budete vařit – v kuchyni vám povede ruku a zároveň vám rozproudí sliny v ústech.“

Vyzkoušejte i další nápadité recepty z 5 ingrediencí: 

Recept

Vláčné hovězí na hořčici  Foto:

Vláčné hovězí na hořčici

Kližka je na pomalé dušení nejvhodnější kus hovězího masa. Po pár hodinách se maso úplně rozpadá, s výraznou chutí worcesteru a hořčice vytvoří neodolatelnou souhru chutí....

Recept

Kuře na harisse  Foto:

Kuře na harisse

Další geniální recept z nové kuchařky Jamieho Olivera obsahuje jen 5 hlavních ingrediencí a základní ochucovadla. V jednoduchosti je krása a Jamie opět dokazuje, že stačí...

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama