Suroviny
- linguine 150 g
- cuketa (různobarevné ) 2 ks
- máta (čerstvá ) 1/2 svazku (15 g)
- parmazán 30 g
- citron 1 ks
- olivový olej
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Článek
10 parádních receptů od Jamieho Olivera
Jamie Oliver je nejen skvělý kuchař, ale také showman, kterého je při vaření radost sledovat. Ať už vaříte podle televize nebo jeho krásných kuchařek, recepty jsou...
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je sceďte a hrnek vody z vaření si uchovejte. Mezitím nakrájejte cukety po délce na plátky a ty pak ještě na dlouhé sirky buď zručnou prací s nožem, nebo příslušným nástavcem mandolínového kráječe (použijte chránič prstů!). velkou nepřilnavou pánev s 1 lžící olivového oleje postavte na středně vysoký plamen, pak přidejte cuketu. Smaže 4 mnuty za pravidelného promíchávání, lístky máty nakrájejte na tenké proužky a přidejte je k cuketě.
- Scezené těstoviny vmíchejte do omáčky v pánvi a povolte ji trochou vody z vaření, najemno k nim nastrouhejte většinu parmazánu a trochu citronové kůry, vymačkejte všechnu šťávu, dobře promíchejte, ochutnejte a dotáhněte k dokonalosti mořskou solí a černým pepřem. Rozdělte na talíře, navrch najemno nastrouhejte zbylý parmazán a zakapejte 1 lžičkou extra panenského olivového oleje, než se do toho pustíte.