Snickerdoodles – americké skořicové sušenky

Moje hodnocení
3x

Úplně původně tyto sušenky nejspíš pocházejí z Německa, ale největší popularitu si získaly právě v USA. Tato typická sladkost je zde k sehnání snad na každém rohu, takže pokud do Ameriky zavítáte, určitě se po nich porozhlédněte. A kdyby ne, máme pro vás snadný recept na domácí přípravu.

10 porcí
60 minut
americká

Suroviny

Na obalení:

Množství uvedené v receptu vystačí na cca 30 sušenek.

Postup přípravy:

  1. V míse utřete změklé máslo s cukrem (nešlehejte do pěny).
  2. Poté přidejte vanilkový extrakt s vejcem a utřete dohladka.
  3. Do jiné mísy prosejte hladkou mouku s jedlou sodou a kypřicím práškem a dobře promíchejte.
  4. Poté sypké suroviny zapracujte do utřeného másla. Vznikne poměrně pevné těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 30 minut odpočinout v chladničce.
  5. Mezitím předehřejte pečicí troubu na 170 °C. V misce smíchejte zbylý cukr s mletou skořicí.
  6. Z odpočinutého těsta postupně odebírejte kousky velikosti zhruba menšího vlašského ořechu, které vyválejte do kuličky a obalte ve skořicovém cukru.
  7. Kuličky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech.
  8. Pečte v předehřáté troubě do jemně zlaté barvy (zhruba 10 minut). Sušenky se roztečou a jejich střed by měl zůstat měkký a vláčný. Okraje by naopak měly být krásně křupavé.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.


Přečtěte si také

Recepty