Snickerdoodles – americké skořicové sušenky
Zdroj: Kublanka vaří doma
Snickerdoodles – americké skořicové sušenky
Zdroj:
Kublanka vaří doma
Úplně původně tyto sušenky nejspíš pocházejí z Německa, ale největší popularitu si získaly právě v USA. Tato typická sladkost je zde k sehnání snad na každém rohu, takže pokud do Ameriky zavítáte, určitě se po nich porozhlédněte. A kdyby ne, máme pro vás snadný recept na domácí přípravu.
10 porcí
60 minut
americká
Množství uvedené v receptu vystačí na cca 30 sušenek.
Postup přípravy:
-
V míse utřete změklé máslo s cukrem (nešlehejte do pěny).
-
Poté přidejte vanilkový extrakt s vejcem a utřete dohladka.
-
Do jiné mísy prosejte hladkou mouku s jedlou sodou a kypřicím práškem a dobře promíchejte.
-
Poté sypké suroviny zapracujte do utřeného másla. Vznikne poměrně pevné těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 30 minut odpočinout v chladničce.
-
Mezitím předehřejte pečicí troubu na 170 °C. V misce smíchejte zbylý cukr s mletou skořicí.
-
Z odpočinutého těsta postupně odebírejte kousky velikosti zhruba menšího vlašského ořechu, které vyválejte do kuličky a obalte ve skořicovém cukru.
-
Kuličky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech.
-
Pečte v předehřáté troubě do jemně zlaté barvy (zhruba 10 minut). Sušenky se roztečou a jejich střed by měl zůstat měkký a vláčný. Okraje by naopak měly být krásně křupavé.
Snickerdoodles - americké skořicové sušenky
Zdroj: Kublanka vaří doma
Snickerdoodles - americké skořicové sušenky
Zdroj:
Kublanka vaří doma