Vánoční pomerančové sušenky s čokoládovou polevou

Moje hodnocení
4x

Jistě, sušenky se spíš podávají ke kávě jen tak a mnohdy nemusí jít o žádnou speciální příležitost. Pojďme je ale společně vylepšit tak, aby se hodily i na sváteční stůl! Tyto vánoční sušenky bez problému doplní váš výběr cukroví. Jdeme péct!

1 porce
60 minut

Suroviny

  • chlebová pšeničná nebo klasická hladká pšeničná mouka 275 g
  • změklé máslo (např. La Formaggeria) 200 g
  • mandlová mouka 100 g
  • moučkový cukr 170 g
  • sůl (vejce) 1 ks
  • sůl (špetka soli)
  • mletá skořice 2 lžičky
  • najemno nastrouhaná kůra z bio pomeranče 1 ks
  • jedlá soda 1 lžička
  • kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička

Poleva

  • vysokoprocentních čokoláda 150 g
  • lyofilizované maliny a pistácie na ozdobu

Postup přípravy

  1. Mouku, mandlovou mouku, prosátý cukr, máslo, vejce a sůl dejte do mísy od robotu.
  2. Zvolte nástavec typu K a nechte cca 10 minut zpracovat těsto.
  3. Na poslední minutu přidejte i skořici, pomerančovou kůru, sodu a kypřicí prášek do pečiva.
  4. Troubu předehřejte na 200 °C.
  5. Rukama vytvořte stejně velké sušenky, které položte na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct na 10 minut do vyhřáté trouby.
  6. Po upečení nechte vychladnout.
  7. Maliny a pistácie rozmixujte nadrobno – zvlášť.
  8. Čokoládu rozpusťte.
  9. Vychladlé sušenky namočte půlkou do čokolády a posypte buď malinami, nebo pistáciemi.
  10. Obalenou sušenku položte na plech s pečicím papírem a jakmile je plech plný sušenek, dejte ho do chladu, ať čokoláda na sušenkách ztuhne.
  11. Poté je můžete z papíru oddělat a přendat na talíř a servírovat.
  12. Uchovávejte v chladu uzavřené v krabičce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty