Suroviny
- pšeničná chlebová mouka (nebo klasická hladká pšeničná mouka) 275 g
- máslo (změklé,např. La Formaggeria) 200 g
- mandlová mouka 100 g
- moučkový cukr 170 g
- vejce 1 ks
- mletá skořice 2 lžičky
- pomerančová kůra (najemno nastrouhaná kůra z bio pomeranče) 1 ks
- jedlá soda 1 lžička
- kypřicí prášek (bez fosfátů) 1 lžička
- sůl špetka
Postup přípravy
- Mouku, mandlovou mouku, prosátý cukr, máslo, vejce a sůl dejte do mísy od robotu.
- Zvolte nástavec typu K a nechte cca 10 minut zpracovat těsto.
- Na poslední minutu přidejte i skořici, pomerančovou kůru, sodu a kypřicí prášek do pečiva.
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Rukama vytvořte stejně velké sušenky, které položte na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct na 10 minut do vyhřáté trouby.
- Po upečení nechte vychladnout.
- Maliny a pistácie rozmixujte nadrobno – zvlášť.
- Čokoládu rozpusťte.
- Vychladlé sušenky namočte půlkou do čokolády a posypte buď malinami, nebo pistáciemi.
- Obalenou sušenku položte na plech s pečicím papírem a jakmile je plech plný sušenek, dejte ho do chladu, ať čokoláda na sušenkách ztuhne.
- Poté je můžete z papíru oddělat a přendat na talíř a servírovat.
- Uchovávejte v chladu uzavřené v krabičce.
Vánoční pomerančové sušenky s čokoládovou polevou 2 Zdroj: Milluji