Vánoční pomerančové sušenky s čokoládovou polevou
Zdroj: Milluji
Vánoční pomerančové sušenky s čokoládovou polevou
Zdroj:
Milluji
Jistě, sušenky se spíš podávají ke kávě jen tak a mnohdy nemusí jít o žádnou speciální příležitost. Pojďme je ale společně vylepšit tak, aby se hodily i na sváteční stůl! Tyto vánoční sušenky bez problému doplní váš výběr cukroví. Jdeme péct!
Poleva
-
čokoláda
(vysokoprocentních )
150 g
-
maliny
(lyofilizované maliny a pistácie na ozdobu)
Postup přípravy
-
Mouku, mandlovou mouku, prosátý cukr, máslo, vejce a sůl dejte do mísy od robotu.
-
Zvolte nástavec typu K a nechte cca 10 minut zpracovat těsto.
-
Na poslední minutu přidejte i skořici, pomerančovou kůru, sodu a kypřicí prášek do pečiva.
-
Troubu předehřejte na 200 °C.
-
Rukama vytvořte stejně velké sušenky, které položte na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct na 10 minut do vyhřáté trouby.
-
Po upečení nechte vychladnout.
-
Maliny a pistácie rozmixujte nadrobno – zvlášť.
-
Čokoládu rozpusťte.
-
Vychladlé sušenky namočte půlkou do čokolády a posypte buď malinami, nebo pistáciemi.
-
Obalenou sušenku položte na plech s pečicím papírem a jakmile je plech plný sušenek, dejte ho do chladu, ať čokoláda na sušenkách ztuhne.
-
Poté je můžete z papíru oddělat a přendat na talíř a servírovat.
-
Uchovávejte v chladu uzavřené v krabičce.
Vánoční pomerančové sušenky s čokoládovou polevou 2
Zdroj: Milluji
Vánoční pomerančové sušenky s čokoládovou polevou 2
Zdroj:
Milluji