zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kakaové sušenky z celozrnné mouky s lentilkami
Autor: Jíme zdravě Velikonoční speciál Kakaové sušenky z celozrnné mouky s lentilkami

Kakaové sušenky z celozrnné mouky s lentilkami

Hodnoceno: 2x
V předminulém století pekly dívky svým milým hnětýnky, drobné, složitě zdobené kytičky či srdíčka z máslového těsta, nebo malované perníčky, v minulém století už vykrajovaly častěji z lineckého těsta různé tvary a krášlily je čokoládou. Zjednodušení nemusí být nutně na škodu, tyhle sušenky potěší vašeho miláčka i všechny návštěvy a malé mlsaly. Ti je totiž zvládnou upéct i sami.
do 1 hodiny
12 ks porcí

reklama

Postup

  1. Do větší misky vsypte mouku, promíchejte ji s kypřicím práškem, cukrem a kakaem. Rozkrájejte do ní máslo, přilijte mléko a přidejte vejce. Vypracujte hladké těsto. 
  2. Troubu předehřejte na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem. 
  3. Z těsta odkrajujte lžící stejně velké kousky (zhruba 40g) a tvarujte z nich kuličky. Vkládejte je na připravený plech a každou kuličku mírně stlačte dlaní, aby vznikla placka o výšce zhruba 5 mm. Ozdobte ji 4 lentilkami. 
  4. Sušenky pečte v předehřáté troubě 11–12 minut, až lehce ztmavnou a zpevní. Vytáhněte a nechte zchladnout. 

PRIMA TIP: Sušenky můžete zdobit podle libosti – lentilky vyměňte za nasekané ořechy, sušené ovoce, želé bonbony (v troubě se rozpustí a ztvrdnou) nebo kousky čokolády. 

Kakaové sušenky z celozrnné mouky s lentilkami
Autor: Jíme zdravě Velikonoční speciál Kakaové sušenky z celozrnné mouky s lentilkami

reklama

Jíme zdravě velikonoční speciál

Oslňte rodinu na Velikonoce svátečním menu, o kterém budou všichni mluvit ještě hodně dlouho. Láká vás jarní špenátová polévka s bylinkami a co teprve velikonoční nádivka! Ta nesmí chybět. I když možná máte svůj rodinný recept, překvapte letos odlehčenější variantou. Ať už pečete tradiční mazanec, beránka nebo jidášky, s celozrnnou verzí se nemusíte omezovat. Především poradíme, jak zužitkovat všechna ta vejce. Přes třicet receptů na vás čeká v Jíme zdravě velikonoční speciál.

Za 199 Kč pořídíte na www.jimezdrave.cz

Související témata: sušenky , celozrnná mouka , lentilky , kakao , Sladké