Garden & Kitchen

Slané sušenky se slaninou a jablky

Moje hodnocení
12x

Možná se vám bude na první pohled zdát, že je dnešní recept opravdu zvláštní. Ale opak je pravdou. Kombinace jablek a slaniny funguje výtečně a k sušenkám naslano se skvěle hodí. Servírujte je k vínu nebo je můžete použít jako základ pro jednohubky.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Slaninu pokrájejte na kostičky a osmahněte na suché pánvi dokřupava.
  2. Poté přendejte slaninu na papírovou utěrku a nechte úplně vychladnout.
  3. Jablko oloupejte a pokrájejte na malé kostičky. Máslo a sýr nastrouhejte.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Všechny suroviny dejte do mísy a rukama zpracujte v těsto.
  5. To dejte na pomoučený vál a nahoře lehce posypte moukou a válečkem rozválejte na plát silný 0,7 cm.
  6. Z těsta vykrájejte kolečka v průměru 4 cm. Kolečka naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě přibližně 12 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty