Slavnostní kapr: Vyzkoušejte nové recepty!
Záleží na tom, jak moc jste vy či vaši spolustolovníci konzervativní. Někdo lpí na tradici tak uprutně, že přidat do salátu jogurt místo majonézy může způsobit téměř katastrofu. A pak jsou tací, kteří rádi zkoušejí nové věci a k ochutnávkám se nechají přesvědčit i na Vánoce.
Ale i klasika může být vylepšena. Zkuste například kapří maso naložit do mléka, aby získalo lepší chuť a ztratilo bahnitost. Strouhanku si připravte čerstvou, ideální je rozmixovat světlý toustový chléb. A letos zkuste kapra smažit na přepuštěném másle, dodá masu neuvěřitelně lahodnou chuť a přitom se nepřepaluje!
Pokud chcete ještě více zazářit, zkuste si pohrát s ochucením strouhanky – výtečná je například nasekaná hladkolistá petrželka, pro zvýraznění chuti lze přidat trochu strouhaného parmazánu, efektní jsou mandlové lupínky, říz dodá mletý pepř.
Pokud vaše rodina lpí na klasice a vy byste rádi vyzkoušeli něco nového, mám pro vás osobní tip :) U nás doma děláme vánoční klasiku – smaženého kapra se salátem. A k tomu každý rok vybereme nějaký nový recept na kapra a připravíme degustační porci, kterou servírujeme jako teplý předkrm.