Skromně a chutně: Dušené zadělávané kedlubny se šunkou a vejcem

Moje hodnocení
2x

Šťavnaté, křupavé, s nezaměnitelnou chutí, a přesto často přehlížené – to jsou kedlubny. Až v poslední době začíná i světová gastronomie doceňovat, jak skvělé jsou. My to přeci víme už dávno a víme také to, že si za pár korun pochutnáme na opravdové lahůdce!

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kedlubnám odkrojte chrást a nakrájejte ho včetně lístků nadrobno. Hezké lístky si ponechte na ozdobu. Kedlubny oloupejte (slupky hned nevyhazujte, dají se použít na zeleninový vývar) a nakrájejte je na plátky a ty pak na tenké hranolky.
  2. V kastrolu nebo vyšší silnostěnné pánvi rozehřejte máslo, osmahněte na něm na proužky nakrájenou šunku nebo uzené maso a pak vsypte nakrájenou kedlubnu, chrást a lístky. Trochu osmahněte.
  3. Zaprašte moukou, znovu osmahněte, podlijte vodou a krátce za případného dalšího podlévání poduste, až kedlubna změkne – do 15 minut by mělo být hotovo. Během dušení kedlubny také osolte, opepřete a dochuťte špetkou cukru. Na závěr můžete ještě znovu dochutit, je-li třeba.
  4. Podávejte s opékanými bramborami, vejci natvrdo (rozkrojte je po délce), ozdobené lístky kedlubny.
PRIMA TIP: Kedlubny můžete ještě zjemnit trochou smetany nebo do nich vmíchat po uvaření kousek krémového sýra, případně je posypat zbylým nastrouhaným sýrem.

Vyzkoušejte také recept na lahodnou smetanovou pórkovou polévku s bramborem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Inspirujte se i dalšími recepty, které skvěle chutnají a nestojí jmění

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty