Suroviny
- celé kuře (např. DK Klatovy) 1 ks (cca 1,5 kg)
- voda 2 litry
- cibule 1 ks
- zázvor (podélně nakrájený) 5cm kus
- sůl 1 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- rýžové nudle (Bún nebo Pho) 200 g
- bylinky (koriandr, thajská bazalka, máta)
- mungo klíčky
- limetka (k podávání)
- jarní cibulka (k podávání)
- omáčka Sriracha (k podávání)
- hoisin omáčka (k podávání)
Postup přípravy
- Kuře vložte do velkého hrnce s 2 litry vody. Přidejte sůl a vařte na středním plameni asi 1 hodinu, dokud není kuře měkké. Kuře vyjměte a nechte vychladnout.
- Cibuli a zázvor opečte na suché pánvi, dokud nejsou lehce ohořelé, což dodá polévce charakteristickou chuť. Vývar dochuťte rybí omáčkou, cukrem a přidejte opečenou cibuli a zázvor. Nechte vařit dalších 20 minut.
- Kuře rozeberte na menší kousky. Rýžové nudle uvařte podle návodu, vložte je do misek. Přidejte kousky kuřete a zalijte vývarem.
- Polévku ozdobte čerstvými bylinkami, jarní cibulkou, fazolkami mungo a podávejte s limetkou, srirachou a hoisin omáčkou.
Vyzkoušejte vietnamskou hovězí polévku Pho Bo podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vietnamská hovězí polévka Pho Bo