zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Zapečené bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
Autor: My Cooking Diary Zapečené bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Zapečené bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Hodnoceno: 7x
Jednoduché, ale neskutečně dobré. Zapečené noky se snadno stanou vaším oblíbeným obědem i večeří. Do omáčky můžete přidat slaninu, cuketu, ale nejdůležitější je především zvolený sýr! Ten dělá tomuto jídlu zlatavou kůrčičku a výtečnou chuť.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Cibulku a slaninu nakrájejte nahrubo, cuketu rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Troubu rozehřejte na 220 °C a pokud máte, použijte funkci gril. Noky ale zapečete i na klasickém programu.
  3. Do kastrůlku nebo na hlubší pánev (použijte takové nádobí, které může rovnou do trouby, nebo pak použijte zapékací mísu) dejte rozehřát olivový olej s máslem a na středním stupni na něm opečte společně cibuli, slaninu a cuketu dozlatova.
  4. Přidejte rajčatový protlak, minutku restujte, přisypte prolisovaný česnek a společně ještě tak minutu opékejte.
  5. Směs zalijte drcenými rajčaty, osolte, opepřete a nechte trochu probublat.
  6. Omáčku ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Po chvíli vaření přidejte ricottu, čerstvou bazalku, bramborové noky a promíchejte.
  8. Pokud je omáčka hodně hustá, podlijte ji trochou vody. Stačí ale opravdu maličko.
  9. Noky nechte v omáčce 3–5 minut změknout (nijak je nepředvařujte), pak vše odstavte z plotny a do směsi natrhejte jednu mozzarellu.
  10. Promíchejte, horní část zasypejte nastrouhaným parmazánem, natrhanou druhou mozzarellou a takto připravené dejte na pár minut zapéct do trouby.
  11. Do trouby se vždycky průběžně dívejte a neodcházejte nikam daleko. Chceme, aby se sýr nahoře roztekl, lehce zezlátnul, ale jídlo nesmí být vysušené.
  12. Hotové noky ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte. 
Zapečené bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
Autor: My Cooking Diary Zapečené bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
Zapečené bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
Autor: My Cooking Diary Zapečené bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

reklama

My Cooking Diary 2
Kateřina Saint Germain

Když se Kateřina Lustigová alias Kačí odstěhovala v 19 letech od rodičů se svým přítelem Adamem do vlastní domácnosti, začala se učit vařit a své pokusy a pokroky dokumentovala na Facebooku. Postupem doby přidala blog My Cooking Diary a nejoblíbenější recepty shrnula ve své první stejnojmenné kuchařce. Navazuje na ní svou druhou knihou, ve které představuje stovku vyzkoušených a jednoduchých receptů na každý den, od snídaně po večeři. Převládají jídla vegetariánská, ale na své si přijdou i milovníci masa a tradiční české kuchyně, i když inspirace ze zahraničních cest se do mnoha z nich také vloudila. 

www.mycookingdiary.cz