Bible sladkého pečení

Rosiny mandlové rohlíčky

Moje hodnocení
4x

Křehké rohlíčky jsou podobné našim vanilkovým, avšak absence vanilky nechává vyniknout jemné chuti mandlí a decentní skořicové posypce.

30 porcí
120 minut

Těsto

Posypka

Postup přípravy

  1. Mandle rozmixujte s cukrem najemno. Zašlehejte do směsi po kouskách máslo a pak zapracujte mouku se solí. V robotu s nástavcem plochý šlehač šlehejte máslo a rozmixované mandle s cukrem 2–3 minuty, až bude směs světlá a nadýchaná. Přidejte mouku se solí a při nízké rychlosti šlehejte, až se vše spojí.
  2. Měkké lepkavé těsto přesuňte na kus potravinářské fólie a pomocí ní ho smáčkněte k sobě na silnou placku. Zabalte ho a uložte na 1–2 hodiny do lednice, až těsto zpevní.
  3. Odpočinuté těsto nechte stát 10 minut při pokojové teplotě. V misce promíchejte cukr se skořicí na posypku. Plechy vyložte pečicím papírem.
  4. Těsto rozdělte na čtvrtiny. Každou prohněťte pomoučenýma rukama, aby bylo vláčné. Oddělujte lžičkou kousky těsta a tvarujte z nich kuličky o průměru 2,5 cm. Obalte je v mouce a rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na váleček dlouhý 7 cm. Na koncích zaoblete a stočte do tvaru rohlíčku. Klaďte je na připravený plech v dostatečných rozestupech.
  5. Troubu předehřejte na 160 °C. Rohlíčky pečte v předehřáté troubě 8 minut, pak je otočte a dopékejte 6–8 minut. Rohlíčky zpevní, ale ještě neztmavnou.
  6. Vytáhněte je, nechte 5 minut chladnout a pak je opatrně obalte ve skořicovém cukru. Přesuňte na mřížku a nechte zcela zchladnout. V uzavřené nádobě vydrží při pokojové teplotě 3 týdny, v lednici 1 měsíc.

Nejsou rohlíčky jako rohlíčky! Zkuste i další recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bible sladkého pečení

Rose Levy Beranbaum Bible sladkého pečení

Zkušená americká autorka kuchařek (mj. Bible domácího pečení) se tentokrát pustila do královské disciplíny – pečení cukroví. S neuvěřitelnou precizností popisuje každý krok, čímž vás provede všemi nečekanými nástrahami při pečení. Přečtěte si úvod o základních těstech a pak se pusťte do přípravy fantastických sušenek, perníčků, loupáčků, řezů, makronek a cukroví z celého světa.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty