Polomáčené kešu rohlíčky
Zdroj: Smoothcooking.cz
Polomáčené kešu rohlíčky
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Polomáčené sušenky jsou známá věc, ale co třeba takové polomáčené kešu rohlíčky? Perfektní tip na nevšední cukroví, po kterém se budete olizovat až za ušima.
1 porce
90 minut
orientální
Postup přípravy
-
Rozemelte si kešu oříšky. Smíchejte je s máslem, moukou, medem (popř. cukrem), žloutkem, skořicí nebo vanilkou.
-
Vše uhněťte. Doporučuji zpracovávat v kuchyňském robotu, protože se těsto a máslo v něm tolik nezahřívá.
-
Poté vložte minimálně na 30 minut do lednice, můžete však přes celou noc.
-
Z těsta vytvarujte rohlíčky, položte je na plech vystlaný pečicím papírem a ještě dejte na 15 minut vychladit.
-
Rozehřejte si troubu na 170 °C a následně v ní rohlíčky pečte 10 minut. Opět nechte vychladit a až poté je sbírejte z plechu. Jinak se mohou polámat.
-
V horké lázni si rozpusťte čokoládu, rohlíčky do ní namáčejte, pokládejte zpět na plech na pečicí papír a ihned posypte ovocem nebo sekanými oříšky.
-
A opět je dejte s celým plechem vychladit. Vychlazené naskládejte do zavíratelné dózy a skladujte v chladu.
Polomáčené kešu rohlíčky 2
Zdroj: Smoothcooking.cz
Polomáčené kešu rohlíčky 2
Zdroj:
Smoothcooking.cz