Suroviny
- máslo 210 g
- hladká mouka (pšeničná nebo hladká celozrnná špaldová mouka) 320 g
- kešu 100 g
- med 3 lžíce
- moučkový cukr 2 lžíce (volitelný)
- žloutek 2 ks
- skořice 2 lžičky (nebo semínka z 1 vanilkového lusku)
- čokoláda (70% ) 200 g
- ovoce (lyofilizované ovoce nebo sekané kešu/pistáciové oříšky na posypání)
Postup přípravy
- Rozemelte si kešu oříšky. Smíchejte je s máslem, moukou, medem (popř. cukrem), žloutkem, skořicí nebo vanilkou.
- Vše uhněťte. Doporučuji zpracovávat v kuchyňském robotu, protože se těsto a máslo v něm tolik nezahřívá.
- Poté vložte minimálně na 30 minut do lednice, můžete však přes celou noc.
- Z těsta vytvarujte rohlíčky, položte je na plech vystlaný pečicím papírem a ještě dejte na 15 minut vychladit.
- Rozehřejte si troubu na 170 °C a následně v ní rohlíčky pečte 10 minut. Opět nechte vychladit a až poté je sbírejte z plechu. Jinak se mohou polámat.
- V horké lázni si rozpusťte čokoládu, rohlíčky do ní namáčejte, pokládejte zpět na plech na pečicí papír a ihned posypte ovocem nebo sekanými oříšky.
- A opět je dejte s celým plechem vychladit. Vychlazené naskládejte do zavíratelné dózy a skladujte v chladu.
Polomáčené kešu rohlíčky 2 Zdroj: Smoothcooking.cz